воскресенье, 9 сентября 2012 г.

Курячий паштет по-італійському



Це, камради, беліссімо, а не страва. Для тих, хто любить паштетики, це буде подарунком, хто іще не розібрався у собі та своєму відношенні до цього кулінарного жанру, це нагода полюбити їх назавжди. Чудова холодна закуска, яка врятує сніданок, коли запізнюєтесь, прикрасить маленьку вечерю із мініатюрними закусками під келишок із друзями, і просто втішить, коли сумно і хочеться щось погризти смачненьке. Так що, гризіть, камради, і не лінутеся. Це ж для себе.

500 г свіжої курячої печінки, 1-2 зубчики часнику, 4 ст. л. граппи, 2-3 лавривох листочка, 5-6 сушених ягідок ялівцю, 7-10 горошинок чорного перцю, сіль, білий мелений перець, 150-200 г вершкового масла

Часник очистити і роздушити пласким біком ножа. Чорний перець та ягідки ялівцю розбити у ступці (не перетирайте у пил! просто роздушіть навпіл), лаврові листочки паламати на шматочки. Печінку викласти у миску, влити 2 ст. л. граппи, додати часник та інші спеції, перемішати, закрити миску харчовою плівкою і поставити у холодильник маринуватися на 8-12 годин. Замариновану печінку витягти, зняти плівку. У баняк налити десь 1\3 води, довести до кипіння, зменшити вогонь так, щоб вода ледь булькала, поставити зверху миску із печінкою у маринаді, накрити кришкою і готувати на пару десь 30-45 хвилин, дивиться самі, щоб у середині печінка була без крові. Готову печінку витягнути з миски, очищаючи від часнику та лаврового листа. Змолоти її блендером у тонку пасту, додати м'яке вершкове масло кубиками і добре вимішати,  посолити та поперчити за смаком, додати 2 ст. л. граппи, що залишилися і ще раз добре вимішати. Викласти паштет у якусь пласку посудину із бортиками, накрити і поставити у холодильник мінімум на добу. Всі смаки та аромати повинні злитися у абсолютній гармонії, а паштет добре охолонути. А ще у нього є така особливість, чим довше стоїть. тим смачніше стає. Але все ж таки захоплюйтесь. Хоча.. навряд чи вам це вдасться.


Комментариев нет:

Отправить комментарий