понедельник, 3 сентября 2012 г.

Кавун із бринзою по-болгарськи



Неймовірна і неочикувана за смаковими контрастами закуска. Чи салат.  Чи десерт. Як забажаєте. Принаймні, це типовий для болгарського літнього столу смаколик, втім, як і для решти балканських кухонь. Різниця у нюансах. Хтось посипає такий мікс іще горішками, хтось поливає отцтом та олією, хтось додає різні спеції... Але як на мене, саме ций невибагливий варіант і є найцікавішим і найвишуканішим. Чистота жанру як така.  Принаймні, наразі це чудова сезонна страва - кавунів хоч греблю гати, із бринзою теж проблем ніяких. Влучний полудник, чи взагалі дієтична, але смачнющщща вечеря для тих хто не їсть опісля шостої вечора., і для тих хто їсть. Я от їм другу добу, у будь-який час і почуваюся просто чудово.  Смачного, камради. Час спробувати щось незвичне. бо літо триває.

Кілька шматків стиглого кавуна, десь  50-100 г витриманої овечої бринзи, кілька гілочок свіженького базиліку

Кавун нарізати доволі грубими шматками, кісточки витягнути. Бринзу нарізати трохи меншими шматками, можна п грубо покришити. Як вам зручно. Перекласти кавунячі  філейки шматками бринзи, присипати листочками базиліку і насолоджуватися негайно.  Смакова довершеність. І просто солона гостра бринза із солодким кавуном - неймовірне поєднання, але саме смак свіжого базиліку робить все це шедевром. Спробуйте, камради, не пожалкуєте.


3 комментария:

  1. Ну, наконец, все совпало: есть хочется, готовить - нет, в холодильнике зелень, брынза, арбуз... Сделано. Вкус арбуза с красным базиликом неожиданный и офигительный, вкус брынзы с ним же - привычный и замечательный, в комплекте - что-то не то, что-то лишнее. Так, в глубокой задумчивости, выедаем все. Спим. Утром продолжаем думать. К вечеру в глубокой задумчивости понимаем, что надо повторить. Отрезаем брынзу, щиплем базилик и - распанахиваем два пальца ножом, соскользнувшим с арбуза! И думаем ...! Брынза и на бутерброде классно идет.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ех,Анька! Не романтік ти! Кавун. бринза, базилік... неймовірне поєднання! Ну принаймні для мене несподіване! Чесслово!

      Удалить
  2. А море крови? Но арбуз с базиликом - таки да, согласен, и употреблять буду

    ОтветитьУдалить