понедельник, 3 сентября 2012 г.

В'єтнамська рисова запіканка із куркою



Чудова гаряча вечеря, під келишок та добрий старий фільм, ну, припустимо, "Щоденник гейші" або під книжечку стару-добру, "Тихий американець" Гріна, приміром. все про все на тлі В'єтнаму... Ну. я звісно, знущаюся інтелектуально, витончені,  ги, азійські кпини... Але то таке... Головне, страва дуже ароматна і смачна, якраз для тихого літньо-осіннього вечора,  неквапом, паличками, замрійливо... Спробуйте. камради, це вам сподобається.

4 курячих голінки, 1 склянка в'єтнамського круглозернистого рису, 1 невеликий батат (солодка картопля), 1 морква, 5 зубчиків часнику, кілька гілочок зеленої цибулі, 2-3 сушених гриба, шиїтаке. приміром, або 2-3 свіжих гриба (ті ж шиїтаке або печериці), 1 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. кунжутної запашної олії, сіль. рослинна олія, свіжа кінза

Зрізати з голінок м'ясо, нарізати його середніми шматками. Додати до курятини 2 з 5 зубчиків часнику, розчавлених пресом, соєвий та рибний соуси. дрібку солі. перемішати, накрити і маринувати мінімум 30 хвилин. Курячі кістки залити 1 л води, довести до кипіння. зняти піну, зменшити  вогонь, трошки присолити, вкинути 1 лавровий листочок і 2-3 гілочки якої-небуть пряної травички, тим'яну там чи кінзи. Прикрити кришкою і варити 30 хвилин. Бульон процидіти. Розігріти духовку до 180-200 градусів. У глиняний горщик чи чавунок висипати сирий рис, зверху викласти нарізані грубо батат та моркву, залити бульоном, щоб він покривав все це діло десь на палець, довести на плиті до кипіння, поставити горщик, щільно накритий кришкою,  у розігріту духовку і готувати 15 хвилин. За цей час, розігріти у пательні 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути подрібнений часник, що залишився, смажити десь секунд 30, вкинути у пательню мариновану курятину і смажити, помішуючи, майже до готовності, а головне, до золотавої скоринки, додати у пательню нарізані плястерками гриби, смажити десь 1-2 хвилини, всипати різану зелену цибулю, смажити  іще 30 секунд і зняти з вогню. Витягти горщик з духовки, на рис та овочі викласти курятину з грибами, накрити кришкою,  повернути у духовку і готувати іще 15 хвилин. Готову запіканку обережно перемішати, присипати різаною кінзою і подавати гарячою, у горщику. Кожен накладає смаколик собі сам. Можна додатково нарізати дуже простий овочевий салат, наприклад з огірків, зелені та оцту. Смачного камради. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий