среда, 19 сентября 2012 г.

Яйця запечені під грибним соусом



Тема білих грибів іще не розкрита. Їх просто дівати нікуди. Сезон просто такий сезон! Тому хочеться вже наїстися досхочу і є невпинне бажання пхати це чудо природи у кожний баняк. Правда, та частина людства, яка знайома із білими грибами дуже близько, понавигадувала стільки рецептів, що є де розгорнутися. От, приміром, такий неймовірний італійський смаколик, як ці запечені яйця. Просто диво і дуже просте. Але смак виходить неймовірний. І сам у захваті і гостей можна добити такою гастрономічною довершеністю. І головне,  таки дійсно нема чого там робити, все саме робиться, були б білі гриби.Ну і добре винце до них.

1 склянка рису басматі, 5-6 свіжих білих грибів, 4 яйця, 2 ріпчасті цибулини, 150-200 г рідких вершків, 3 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, шматочок сиру пармезан, кілька гілочок зеленої цибулі, пучечок кропу, чорний мелений перць, сіль




Рис промити, залити 2 склянками киплячої води, додати 1 ст. л. вешкового масла і варити до готовності, 12-15 хвилин. Тримати гарячим, під кришкою. Яйця зварити мнякенько, опустивши у киплячу підсолену воду і готувати 3-4 хвилини. Готові яйця поставити відразу під холодну воду на кілька хвилин, бо якщо ні, будуть погано чиститися. Сир натерти на дрібній терці. Цибулю очистити. У пательні розігріти 1 ст. л. вершкового масла і обсмажити до легкої золотавості одну дребно порізану цибулину. Змішати із гарячим рисом. Туди ж вкинути дрібно нарізану зелену цибулю, залишивши кілька пір'їн для прикрашання. Рис знов накрити кришкою. У пательні розігріти іще 1ст. л. вешкового масла, смажити другу дрібно нарізану цибулину 2-3 хвилини, додати нарізані невеличкими шматочками гриби і смажити іще хвилин 5, присипати все це діло борошном, перемішати, влити вершки, посолити-поперчити за смаком і готувати іще 2-3 хвилини, доки соус не загустіє. Зняти з вогню. У пласку форму із бортиками викласти рис, зробити у ньому ямки. Яйця обережно очистити і викласти у рис, зверху рівним шаром викласти грибний соус, присипати зверху тертим пармезаном і поставити форму у духовку розігріту до 180 градусів на 5-7 хвилин. Готову запіканку присипати рубленим кропом і зеленою цибулею. А от якщо до вас неочикувано прийшли гості... Тоді все це можна робити у порціонних формочках, все так само - спочатку рис, потім 1 яйце на формочку, потім соус, сир і у духовку. І кожному гостю ложку. І келишок. І буде вам щастя. Смачного, камради.





Комментариев нет:

Отправить комментарий