вторник, 11 сентября 2012 г.

Суп із капустою та лисичками



Серпневий суп, із пряним ароматом, із літом. яке ще  блукає поміж своїх соковитих розкошів, із осінню. яка сховалася у руді лисички та заплуталася у сонячних промінчиках.... Висока поетика кухонної магії. Спробуйте, камради, адже неможливо не втішитися таким різнобарв'ям, такими смаками, коштовностями і літа і осені в одній тарілці. Час такий, коли все є.... Ну так беріть!

1.5 л води, маленький качанчик цвітної капусти, маленький качанчик броколі, маленький качанчик романеско (різновид броколі), 1 ріпчаста цибулина, 2 зубчики часнику, 1 великий червоний солодкий перець, добра жменя свіжих лисичок, 0,5 ч. л. куркуми, 1\3 ч.л. сушеного імбиру, добрий пучечок кропу, 50 г вершового масла, 0,5 ст. л. цукру, рослинна олія, сіль

У баняку із товстим дном розігріти 1 ст. л. рослинної олії, вкинути очищені та дрібно порізані цибулю та часник, смажити, помішуючи, 1-2 хвилини. Додати гриби (великі лисички розрізати навпіл, маленьки залишити цілими), Смажити іще 1-2 хвилини, вкинути солодкий перець, очищений від зерняток і порізаний кубиками. Смажити помішуючи іще хвилинку. всипати куркуму та імбир, добре мішаючи, смажити 30 секунд. Влити гарячу воду і вкинути капусти, розібрані на маленькі качанчики. Довести до кипіння, додати цукор і сіль за смаком, зменшити вогонь і варити 5-7 хвилин, доки капуста не стане м'якою. Але не переваріть! Качанчики мають залишитися цілими і навіть трохи хрусткими. У готовий суп вкинути вершкове масло і рублений кріп, перемішати і зняти з вогню. Дати постояти хвилин 5. Їсти із задоволенням.






Комментариев нет:

Отправить комментарий