воскресенье, 23 сентября 2012 г.

Курятина запечена із овочами по-в'єтнамському



Класний недільний обід, хоч для двох, хоч для сімох, аби була посудина відповідного об'єму, а кількість продуктів збільшити завжди можна. Натомість, виходить смачнюща ароматна штука, із тонким смаком і лагідною дією на органи травлення, а також на органи доброго настрою. Адже в Азії смачна їжа - завжди свято, тому це свято закладене у кулінарну традицію, можна сказати, що це оснавна спеція у яскравій тамтешній кухні. Спробуйте, камради, і переконайтеся.

На три порції: 1 велике куряче філе, 2 зубчики часнику, 1 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. рибного соусу, сік половини лайму, 1 невеликий кабачок, 1 маленький качанчик цвітної капусти, 1 маленький качанчик броколі. 2-3 свіжих гриба (у мене були білі, сезон же ж!), рослинна олія, лимонний сік, рибний соус



Філе курятини нарізати середніми шматочками, вичавити у посудину з м'ясом часник, додати лаймовий сік, олію та рибний соус, добре перемішати і залишити курятину маринуватися на 15-20 хвилин. Тим часом овочі помити-почистити. Капусти розібрати на маленькі качанчики і відварити у підсоленій воді до напів готовності. Кабачок і гриби порізати середніми шматочками. Різані і відварені овочі вкинути у миску із курятиною, перемішати і викласти у пласку форму із бортиками змазану рослинною олією, бажано масу викладувати одним шаром. Зверху все це діло трохи скрапнути іще лимонним чи лаймовим соком та рибним соусом. Поставити форму у духовку розігріту до 180 градусів і запікати 40 хвилин. Смачного, камради.




2 комментария:

  1. Да, это радостно и реально. А что, если овощи не отваривать? они вроде должны успеть за 40 мин в печке приготовиться

    ОтветитьУдалить
  2. Ты знаешь, даже несколько отваренная капуста через 40 мин остается чуть хрустящей, сыры будут хрустеть еще так! Но вдруг тебе так больше понравится, хрустящее-то. Я просто люблю цветную капусту окончательно готовой и мягкой, но не ввиде каши, посему тут ее лучше варить до полу готовности, а далее запекать. Ты и та попробуй и сяк, можешь часть капусты отварить, а часть положить сырой и посмотришь, чего тебе вкуснее будет.

    ОтветитьУдалить