воскресенье, 23 сентября 2012 г.

Філіпінський суп із рибою та креветками



Що може бути ліпшим за тарілочку доброго супу? Тільки тарілочка доброго супу. Наприклад, такого. Філіпіни - острівна держава, тому нічого дивного, що дари моря там у кожному баняку. Плюс вся розкіш азійських спецій та кольорів. Так чом би не потішити себе такою рибною юшкою, тим більше, що окрім риби, до неї кидається багато свіжих і яскравих овочів-травок, на які , наразі, у нас дефіциту немає, осінь же ж прийшла, блогословенна пора, коли все є. Їжте, камради, наберайтеся сил та смачних вражень, бо прийде зима і будете тільки загудавати яскраві і головне, смачні помідори, ароматний салатик та божествені Філіпіни прямо із доставкою додому.

1,5 рибного бульону, 1 філе риби із білим м'ясом, 200 г чищених креветок, 100-150 г зеленої спаржевої квасолі, 2-3 невеличких свіжих гриба (як ви розумієте. у мене були білі - сезон триває!), добра жменя свіжого шпинату або якого-небуть листового салату, наприклад, маш, 2 стиглих помідори, половина невеликого дайкону (японська редька), половина стебла порею (лише біла частина), 1 ст. л. тамариндової пасти, сік половини лайму, 1 ч. л. цукру, 3 ст. л. рибного соусу, чорний мелений перець, сіль

Овочі помити, де треба, почистити. Рибу порізати середніми шматочками. Квасолю порізати невелкими довгастими шматочками, дайкон - соломкою, порей - кружальцями, гриби - середніми шматочками, помідори - товстенькими плястерками, шпинат чи салат грубо нарізати. Бульон довести до кипіння і вкинути дайкон, порей та  гриби, варити 5 хвилин. Додати спаржеву квасолю і варити іще 5 хвилин. Додати у суп помідори, рибу, шпинат або салат, тамариндову пасту і варити 2 хвилини. Вкинути креветки, влити лимонний сік та рибний соус, додати цукор, добру дрібку меленого чорного перця, досолити за потребою. Варити іще 1-2 хвилини. Подавати негайно із локшиною чи вареним рисом та пряними травичками, кінзою, приміром. Смачного. камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий