четверг, 6 сентября 2012 г.

Рибні балабушки із гострим соусом



Ці маленькі балабушки, популярна і дуже типова гаряча закуска у Таїланді та В'єтнамі. Смакує так, під пиво чи холодне біле вино, чи можна подати серед численних інших закусок та соусів до чаю і перед супом (суп ув Азії подають "на останнє", як у нас десерт). А можна просто собі зробити такий легкий обід чи вечерю, необтяжливу, смачну, запашну і веселу. Насолоджуйтесь, камради, смачна їжа - добрий настрій, і немає на те ради!


250 г філе риби із білим м'ясом, 2 невелички картоплини, 1 маленька морква. 100 г дрібно різаної свіжої спаржевої квасолі або свіжого зеленого горошку, 1 ст. л. червоної пасти каррі, 1 сире яйце, 2 ст. л. рибного соусу, чорний мелений перець, рослинна олія, свіжий огірок. зелень пряна
Для соусу: 1 ст. л. Туонг От (в'єтнамський соус з чілі та часнику).  2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. доброго оцту чи лаймового соку, 1 ч. л. цукру, 2с. л. кип'яченої води, рублена кінза

Філе риби змолоти у блендері чи потовкти у ступці, картоплю і моркву очистити і натерти на грубій терці, лапотки квасолі дрібно порізати, а якщо використовуєте горошок, то, звісно, кидайте у цілому вигляді. У мисці змішати товчене філе риби, терті моркву та картоплю (з картоплі перед тим відцидіти сік), горошок чи квасолю, пасту каррі. рибний соус, перець за смаком та вбити сире яйце. Добре вимішати фарш. У глибокий пательні нагріти кілька сантиметрів рослинної олії, брати столовою ложкою фарш, намагаючись щоб кавалок був кругленький, опускати у розжарену олію і смажити до золотавої скоринки з обох боків. Готові балабушки викладати на зім'яті паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
У мисочці добре перемішати всі компоненти соусу. Додати дрібно різану кінзу. Подавати балабушки разом із тонко нарізаним огірком, зеленню  та соусом окремо.

Як готувати соус Туонг От читайте у попередніх постах, там ж як готувати пасту каррі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий