воскресенье, 30 сентября 2012 г.

Креветки у гострому томатному соусі



Ця яскрава штучка - шедевр індійської кухні. Ну от раптом захотілося! Пряного, гострого, потужного і тілесного. Як контрасту до легкого та невимушеного азійського супчика. Ну щоб вийшло справжнє "второє", вагоме та з гарніром. І вам, раджу, камради. Особливи тим, які люблять як я гостре та томатні соуси. У данному випадку -  ідеальне поєднання всього. А як їсться!


300 г великих сирих креветок без панцирів, 1 ріпчаста цибулина, 5 зубчиків часнику, 1 шматочок свіжого кореню імбиру, 1 склянка тертих помідорів, 1 свіжий гострий чілі, 2 маленьких сушених чілі, по 1\4 ч. л. куркуми, зерняток шамбали (пажитнику) та зерняток гірчиці, 1 ч. л. зіри, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, сіль, рослинна олія




Помідори надрізати і натерти на дрібній терці, себто дуже просто - маніпулюєте їми доти, доки у руках не залишиться сама шкірка - її викидаємо і радіємо доброму помідорному пюре. Цибулю, часник, імбир очистити. Цибулю нарізати тонкими напів кільцями. Імбир і два зубчики часнику натерти на дрібній терці. Всипати до них куркуму, влити лимонний сік, додати дірібку солі і добре перемішати. У цей маринад вкинути креветки, перемішати, накрити і залишити у спокої на годину. Як мине, розігріти у глибокій пательні 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути грубо нарізані три зубчики часнику, що залишилися, всипати зернятка шамбали та гірчиці, цілі сушені чілі  і смажити, помішуючи, 30 секунд, додати різану цибулю, зменшити вогонь і смажити до золотавості. Вкинути на пательню до цибулі дрібно нарізаний свіжий чілі і креветки разом із маринадом, смажити 1-2 хвилини. Влити протерті помідори, всипати цукор та посолити за смаком, додати зернятка зіри та готувати 5-7 хвилин на середньому вогні без кришки. Соус має трохи загуснути. Подавати гарячим із вареним рисом та пряною зеленню. І ось іще який може бути додаток - дуже несподівано та смачно подати до цієї страви ягідки свіжого винограду, бажано того, що без кісточок. Надзвичайно пікантно і неочикувано.


Комментариев нет:

Отправить комментарий