суббота, 1 сентября 2012 г.

В'єтнамські креветкові тости із соусом



Коли так сталося, що у перший день осені літо повернулося, то потрібно прожити такий день так, що б  не кусати потім лікті від відчуття безтямно профуканого задоволення. Прогулянка по сонечку, милування іще зеленим лісом, пиво біля водоймищя, квитуче латаття у тому водоймищі і легкий смачнющий суботній обід. Чим не краса неземна? А до обіду можна зробити отакі. проміж іншого, смаколики. Спробуйте, камради, не пожалкуєте.

100-120 г чищених креветок, сирих чи варено-морожених, 1 великий свіжий гриб (коричнева печериця, еринга чи глива, що є), 1-2 зубчики часнику, кілька гілочок кінзи, 1 маленький шматочок свіжого кореню імбиру, 1 сире яйце, молотий білий перець, сіль, кунжутне зерня, кілька шматочків хлібу для тостів вже нарізаного
Для соусу: 100 г томатного соусу, 2 зубчики часнику, 1 маленький свіжиий чілі, 2 ст. л. китайського соусу Хойсин, 2 ч. л. вустерського соусу

Для соусу почистити від зерняток чілі і дуже дрібно порубати, почистити часник і пропустити його через прес. Змішати з усіма іншими складовими і дати постояти.
Зробити пасту для тостів. Все. що потрібно почистити, почистити. Всі тверді інгредієнти дуже дрібно порізати або змолоти у блендері  в пасту. Додати до овочево-креветкової маси яйце, добре перемішати, посолити-поперчити за смаком. Намастити цим ділом тости, густо присипати кунжутним насінням і запекти під грилем у мікрохвильовці 10-12 хвилин або  у духовці до  золотавої скоринки. Потавати із соусом, ложечкою викладаючи його зверху на тост. Це добре їсти із супом чи бульоном, або подавати просто як гостру закуску до пива, приміром, або й до горілки. Смачного, камради.

Китайський соус Хойсин продається у крамничках китайських продуктів, є завжди. Вустерський соус продається у будь-якому супермаркеті у відділі готових соусів та приправ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий