воскресенье, 30 сентября 2012 г.

Омлет із креветками, в'яленими помідорами та сиром



А це такий недільний сніданок вийшов. Потужний, скажу я вам. Прикрасив собою ранок і змусив забути про осінь та зливу за вікном. Такі омлети добрі тим, що приймають у себе які завгодно смаки і кожного разу можна приготувати щось геть відмінне і неочикуване. У мене тут, як один з найяскравіших елементів композиції - буквальна дві ложки креветок у томатному соусі по-індійському, що залишилися від суботнього обіду. Ну не викидати ж, правда?

3 яйця, 3 ст. л. молока, 2 ст. л. креветок у гострому томатному соусі, 5-6 в'ялених помідорів ув олії, 50-70 г пікантного сиру (у мене був чеддер), 1-2 шматочки бекону, сіль, свіжа петрушка

Яйця розбити у миску, влити молоко і додати дрібочку солі. Взбити яйця міксером у пухку піну. Додати до яєчної маси креветки та нарізані в'ялені помідори. Добре розігріти 1 ст. л. олії з-під в'ялених помідорів (вона стає така запашна і дивовижного смаку) у пательні, вкинути нарізаний невеличкими шматочками бекон, смажити десь 1-2 хвилини, вилити яєчну масу, посипати дрібно нарізаним сиром, обережно перемішати яйця лопаткою, щоб схопилися по всій площі, накрити кришкою і смажити кілька хвилин до золотавої скоринки зі споду. Зверху омлет має залишатися трошки вогкуватим, не до кінця пропеченим. Посипати готовий омлет рубленою петрушкою і їсти негайно. Смачного, камради.

Звісно, не потрібно навмисне до ранкового омлету готувати креветки по-індійські, у мене так вийшло випадково. Можете додати просто варені креветки, або навіть і не креветки, а, наприклад, консервовані гострі мідії чи кальмарчика шматочками з баночки, чи що забажаєте. Головне, щоб були у наявності в'ялені помідори та який-небуть сир із яскравим гострим смаком і вийде неперевершено. Все у ваших руках, камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий