суббота, 30 апреля 2011 г.

Надзвичайно простий овочевий суп



Колекція "весна-літо - 2011". Ну неймовірний супчик для розкоші весни та початку літа. Поки що деякі невід'ємні складові потрапили у супову композицію у замородженому вигляді, але вже скоро, не сьогодні завтра,  все свіженьке юне зелене повилазить на сонечко і просто таки буде проситися - "З'їж мене!" Що може бути ліпшим за першу зелень (з грядки, а не з теплиці) та щойні овочі, маленькі та солодкі? І не умовляй мене, Фока! А я і не умовляю тебе, Амвросій.... Отож бо.

2 л води, 1 невеличкий качанчик молодої капусти, 1 невелика морква, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, добряча жменя зеленої спаржевої квасолі, 1\2 чашки зеленого горошку, 3 стебла зеленої-зеленої селери, 1 помідор, 2 ст. л. соєвого соусу, сіль за смаком, 1\2 ст. л. цукру, дрібка чорного меленого перцю, 1 ч. л. "без верху" глютамату натрію, 1 ст. л. рослинної олії, багато зеленої цибулі, кропу, кінзи чи пертрушки

Часник та імбир дрібно посекти, моркву нарізати брусочками або кружальцями (якщо маленька), розігріти 1 ст л. рослинної олії у баняку і обсмажити все це діло, весь час помішуючи, не більше 1 хвилини, до стійкого аромату. Влити скільки потрібно гарячої води, довести до кипіння і вкинути нашинковану капусту, квасолю, горох, різані стебла селери, додати  соєвий соус, сіль за смаком і чорний перець. Варити на середньому вогні хвилин 5. Наприкінці додати глютамат натрію і всипати дрібно різані зелену цибулю, кріп, кінзу чи петрушку. Зняти з вогню і негайно подавати. Їсти сьорбуючі, не стидаючісь. Ви не пожалкуєте, комради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий