суббота, 9 апреля 2011 г.

Суп із водоростями і тофу



Це вже не суп, а вишукана невагомість. Один із простих в'єтнамських шедеврів, а все геніальне, як відомо, просто. У нашому випадку, дуже просто. І смачно, і корисно, для будь-якого виду здоров'я, і тілесного, і душевного. Благосний супчик. І для пісних днів дуже годящий.

2 л води, 5-6 сушених грибів шиєтаке, 1 шматок сушених водоростів комбу (десь 15х15 см), пів качанчика пекінської капусти, 100 г замороженого або свіжого шпинату, кілька стебел свіжої кінзи плюс ще кінза для прикрашання, 100 г тофу, 2 ст л. рибного соусу, сіль морська, чорний перець за смаком.

Сушені гриби замочити у гарячій воді хвилин на 20, так само замочити, у теплій чи холодній, воді сушені водорості. Коли все це діло розкисне, злити воду з-під грибів і водоростей у баняк, долити холодною водою до потрібної кількості і поставити на вогонь. Гриби нарізати плястерками, водорості соломкою, нашинкувати капусту і шпинат, кінзу дрібно нарізати разом із стеблами. У воду, що закіпіла, вкинути гриби, водорості та кінзу, зменшити вогонь і варити 2-3 хвилини, вкинути капусту і шпинат, додати шматочки тофу, влити рибний соус, досолити і варити ще 1-2 хвилини, присипати чорним меленим перцем і подрібненою кінзою. Подавати негайно, гарячим. Істи, насолоджуючись, можно мружитись і муркотіти. І пахнути буде морем. Такий от чарівний суп.Смакота. (І худнути будете на очах, це, якщо, комусь потрібно, дуже супчик цьому процесові сприяє).

Сушені водорості комбу продаються у всіх китайських крамничках і почали з'являтися у великих супермаркетах. Вони мають вигляд широких пластин чорно-зеленого кольору. Комбу насправді це висушені у природніх умовах здоровенецькі листя "морської капусти", тому, якщо ви не змогли купити комбу, купіть баночку звичайної маринованої "морської капусти" без олії та інших добавок, промийте у воді і варіть  за рецептом (звісно, мариновані водорості замочувати не потрібно). Але й у цьому, спрощеному, варіанті смак і пахощі моря у вашого супу з'являться неодмінно. Хоча із сушеними комбу вони яскравіші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий