среда, 13 апреля 2011 г.

Гостро-кислий салат з яловичиною



Неймовірна вечеря яка одночасно являє собою салат, м'ясну страву, закуску і в той ж момент є корисним і надлегким смаколиком - чи то поїли, чи то радіво послухали. Краса! А похудатєльно як!

Шматочок яловичини без жилок та кісток, десь 250 г, маленький пучечок рисової тонкої локшини, зелена цибуля або 1 ріпчаста цибулина, 1 зубчик часнику, 1 свіжий чілі, багато пряної зелені (кінза, базилик, м'ята), 1 ч. л. духмяної кунжутної олії.
Для салатної заправки: 1 ст. л.рибного соусу, 1 ч. л. цукру, сік 1\2 лайма
Для м'ясного маринаду:  1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рибного соусу, сік 1\2 великого лимону, 3 зубчики часнику, 1 ст л. цукру, 1 ст л. соусу чілі (іще можна додати трохи меленого пекучого перцю, маринад має бути гострим)

Трохи підморожений шматочок яловичини нарізати гострим ножем на тонкі плястерка. Часник змолоти у пюре, вичавити лимонний сік, додати всі інші компоненти, перемішати і викласти у маринад шматочки м'яса, слідкуючи, щоб вони були щільно вкриті пряною багнюкою. Залишити у холодному місці мінімум на 2 години.
Для салатної заправки вичавити лаймовий сік, додати всі інші складові і добре вимішати до розчинення цукру.
Рисову локшину залити гарячою водою на 20 хвилин. Потім злити воду, трохи обсушити і змішати локшину з ложечкою кунжутної олії.
Витягти м'ясо з маринаду, нарізати плястерка тонкою соломкою, розігріти чавунну пательню з ложкою рослинної олії і швидко, весь час помішуючи, засмажити яловичину, не довго, десь хвилини 3, бо ж шматочки дуже тонкі. Не пересмажте, бо стане дерев'яним. М'ясо має стати красиво підсмаженим і гострим на смак.
Викласти на таріль рисову локшину, зверху викласти шматочки яловичини, посипати різаними часником, цибулею, зеленню, чілі і полити салатною заправкою та  прикрасити шматочками солодкого перцю або помідорів. Вживати негайно, можна з охолодженим пивом або, якщо настрій, із холодним рожевим вином. Єкзотично-аристократичний вечір і настрій вам гарантовано, не вечеря, а вишуканий захід сонця над Меконгом.


Комментариев нет:

Отправить комментарий