понедельник, 4 апреля 2011 г.

Свина голяшка у карамельному соусі



У мене є страва, яку я обожнюю до стану "їв би і їв доки не впаду". Гальонка по-польскому. Мняяяя. От пам'ятаю, у казковій кнайпі... десь піл Краковом.... туди на гальонку їдуть справжні поціновувачі.... і я.... і гальонка на півтора кілограми..... і три гальби пива..... і ..... Ви думаєте, я вмер? Фіг вам, шановні, від гальонки не вмирають, а навпаки - справжній Ренесанс тіла та духу. І яка моя була радість невгамовна, коли я у своїх в'єтнамських кулінарних "розкопках" відшукав, ну скажімо так, "гальонку по-в'єтнамському"! Це дійсно страва сильних духом. І обожнювачів азійської гавтентичної кухні і смачних  шарварків із друзями, які теж розуміють. Ото і з вами ділюся. Гарантую, задоволенння до плямкання і часткової втрати обличчя цивілізованої людини. І кісточку погризти!?

1 голяшка із кісткою та шкіркою десь на 1 кг (або кілька меньших, коли від поросяти, а не від паці), курячі яйця ліком відповідно до кількості їдунів (від 2 до 6), 1\3 склянки цукру, 3 чашки кокосового молока, 1\2 склянки рибного соусу, 60 г свіжого кореню імбиру, 2-4 свіжих перців чілі, пучечок зеленої цибулі, 3-5 зубчиків часнику, 5 "зірочок" бадьяну, 1\2 ч. л. суміші "П'ять спецій"

У посудині із товстим дном (наприклад, у гусятниці) на середньому вогні із цукру та 1\4 склянки води зварити карамель. Варити до золотавого кольору і відчутного загустіння. Влити кокосове молоко і рибний соус, і весь час помішуючи, щоб растанула карамель, довести суміш до стану приємного на вигляд і смак соусу (це відбудеться десь за 10 хвилин). Вкинути у соус спеціїї, різані часник, чілі, імбир і цибулю, довести до кипіння і вкласти голяшку, облити соусом, накрити кришкою і на малому вогні, інколи перегортаючи м'ясо, щоб не підгоріло, тушкувати 4 години. У цей час можете пити пиво і дивитися Fox Crime. Десь хвилин за 20 до дед-лайну готування, зварити курячі яйця, обдати холодною водою, очистити і обережно викласти у соус до голяшки, дотушкувати м'ясо і довести яйця до золотавого кольору. Викласти цю красу неземну на велику таріль, обкласти тушкованими яйцями, посипати різаною свіжою пряною зеленню і подавати із рисом на гарнір. Це, я вам скажу словами класика, "піздець усьому". Смачніше годі уявити. Повірте старому "в'єтнамцю", що знеється на гальонках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий