воскресенье, 10 апреля 2011 г.

В'єтнамське куряче каррі із яблуками



Дуже радісна і сонячна страва під сонячний квітневий день із переодичними ніговими бурями. Ну то пусте, тамки буря, а у нас каррі, гаряче і духмяне. Із яблуками!

3 курячіх дебелих стегенця без кісток і шкірки, 2 великих яблука, 1 цибулина, шматочок свіжого кореню імбиру, 4 зубчики часнику, 1\2 свіжого чілі, пів склянки кокосового молока, 1 ч. л. порошку каррі гострого, 1 ст. л. томатного соусу або пасти, сіль, свіжа кінза.
Маринад для курки: 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. рослинної олії, сіль за смаком, 1\2 ч. л. чорного молотого перцю.

Курячі стегенця порізати на середнього розміру шматочки, змішати маринад, покидати в нього м'ясо і залишити у спокої на 30 хв.
У великій пательні з важким дном добре розігрити олію і обсмажити яблука, порізані скибками, до золотавого кольру, але слідкувати, щоб вони не розварилися, а залишалися цілими, напівсирими. Винути обсмажені яблука на тарілку. У тій ж пательні, на "яблучній" олії, обсмажити до напів готовності мариновану курятину, додати до неї дрібно посічені імбир, часник , чілі і нарізану півкільцями цибулю. Смажити, помішуючи, 5 хвилин. Вкинути порошок каррі і томатний соус, долити кокосового молока і добре перемішати, приправити сіллю і тушкувати, помішуючи ще хвилин 5, соус має загуснути, і взагалі, страва не має буди занадто рідкою. Наприкінці додати обсмажені яблука, дати закипіти, посипати різаною кінзою і подавати негайно, з рисом, і білим вином, якщо вам так забажається.

Комментариев нет:

Отправить комментарий