понедельник, 4 апреля 2011 г.

Рибний кисло-солодкий суп із капустою



Привіт, це знов я, ваша Іда. Нарешті весна і настав час нового легкого супу, який рятує спраглу душу від і весняного авітамінозу і від пост-зимової тоскної невпевненості. Просто, смачно, дієво.

Деяка кількость риб'ячих голів та інших залишків їхніх холоднокровних тушок, 500 г рибного філе, 2 ст. л. тамариндової пасти, пів качанчика пекінської капусти, 1-2 моркви, кілька стебел зеленої цибулі, рибний соус за смаком, цукор за смаком, чорний мелений перець, 1-2 свіжих перців чілі, кілька гілочок свіжої кінзи, 100 г паростків сої, свіжі м'ята та базилік

З риб'ячих залишків та тамариндової пасти зварити бульйон (варити не довго, десь із пів годинки, ретельно знімаючи піну. Можна до риб'ячих кісток додати ще креветкові панцирі, так буде смачніше). Або, якщо є вже готовий рибний бульйон, просто додати до нього тамариндову пасту і довести до кипіння. Вкинути у киплячий росіл посічену капусту, моркву та зелену цибулю, варити на середньому вогні 8 хвилин, вкинути нарізану кубиками рибу, дрібно січену разом із стеблами кінзу, рибний соус, цукор, сіль та чорний перець, сбалансувати смак - має бути кисло-солодкий, рибно-приємний. Варити ще десь хвилин вісім. Негайно подавати, присипавши свіжими базиликом і м'ятою і вкинувши відразу у тарілку соєві паростки. Під це діло можно щось, так само негайно, випити. Наприклад, сидру. А якщо у вас не весняно-естецький настрій, то пийте, що на душу гляне. Все єдно буде смачнющщще.


Комментариев нет:

Отправить комментарий