четверг, 14 апреля 2011 г.

Яловичина із спаржевою квасолею


Чудовий спосіб утилізувати залишки харчових запасів. Трошки того, трошки іншого і у вас класна вечеря чи обід, принаймні, якщо навіть ваші близькі не поціновувачі кашок у якості гарніру, то у такому варіянті і вони все з'їядять і спасибі скажуть, якшо ні - то є не ваші близькі, женить їх.

Десь 200- 250 г яловичини, 1 ст л. крохмалю, 2-4 зубчики часнику, 1 ст. л. рослинної олії, трохи меленого чорного перцю, трохи солі, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу - яловичину нарізати тонкою соломкою і замаринувати у суміші вищезгадених компонентів хвилин на 30.

1 ріачаста цибулина, 150-200 г замороженої спаржевої зеленої квасолі, 1 ст. л. соєвої олії, 2 ст. л. рослинної олії, трохи води або бульйону, сіль за смаком, пряна зелень (кінзі, наприклад)

Розігріти олію на пательні із товстим дном, добре розігріти, швидко, помішуючи, обсмажити замариновані шматочки яловичини із маринадом до корочневої скоринки, викласти м'ясо на тарілку. Помити пательню, знов розігріти ложку олії  і обсмажити (1-2 хв.) ріпчасту цибулину, порізану "пі'рїнами", всипати квасолю, обсмажити десь 1 хвилину, долити троху бульойону чи води, закрити кришкою і тушкувати, недовго, до того моменту, як квасоля стане м'якою, але не перевареною. В овочі викласти обсмажену яловичину, додати соєвий соус, досолити, якщо потрібно, смажити 1-2 хвилини, доки соус не загустіє вкрай. Подавати негайно із вареним рисом або, як я у цьому випадку, із  пшеничною кашкою. Кашку, для більшої відповідності парадигмі, можна скрапнути прямо у тарілці соєвим соусом. Всю стравку посипати різаною кінзою, спраглі можуть додати різаний свіжий чілі або свіжі помідори. На ваш густ.  Смачного, піпли!

Комментариев нет:

Отправить комментарий