пятница, 29 апреля 2011 г.

Курка тушкована з ананасом



Весною завжди тягне на романтику. Квітучі марельки навіть сірі невиразні вулички роблять оазою романтичності. І смакувати хочеться чогось такого, неземного.... От, наприклад, курочки поїсти.... А що може зробити романтичною таку преземлену свійську птаху як курка, яка навіть у пориві відчайдушності літає низенько-низенько? А от ананас, приміром! І звичайна курка спливатиме запоморочливими нетутушніми ароматами та соками. А якщо ще всістися під запашною марелькою та взяти велику ложку.... Одним словом, весна прийшла. Романтік!

2 курячіх філе, 2 ріпчасті цибулини, 8-10 сушених грибів шиїтаке, заздалегіть замочених, 2 маленьких зелених солодких перця або 2-3 дуже зелених стебла селери, 200 г бульйону чи води, 1 банка консервованого ананасу, 1 свіжий чілі, сіль, чорний мелений перець, 2 ст. л. рослинної олії
Маринад для курятини: 3-4 зубчики часнику, 1 велика ріпчаста цибулина, 2 ст. л. рибного соусу

Куряче філе нарізати довгастими доволі грубими шматочками, часник і цибулю дрібно нарізати, додати до м'яса, влити рибний соус, добре перемішати і залишити маринуватися на 3 години.
У пательні розігріти 2 ст л. рослинної олії і обсмажити курятину разом із маринадом кілька хвилин. Додати посічену цибулину, нарізані тоненькими шматочками гриби та солодкий перець (чи порізані стебла селери). Смажити разом із курятиною 2 хвилини. Опісля влити бульйон, додати шматочки ананасу разом із соком та посічений чілі. Довести до кипіння, посолити та поперчити за смаком (можна додати ложечку цукру для більшої авантажності), зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 40 хвилин. Соус має добре загустіти. Готову страву подавати присипавши різаною кінзою та смаженим арахісом із запашним відварним рисом.  Романтичної вечері, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий