суббота, 9 апреля 2011 г.

В'єтнамські оладки із бататом та креветками



Нескладний, але вишуканий спосіб потішити себе і оточуючих. Приходять оточуючі ввечері додому, а ви їм раз! і отаку вечерю. Обов'язково слідкуйте за виразами їхніх мармиз, це найцікавіше, особливо у той момент, коли знуджено і млосно розповідаєте, з чого зроблені "ці дрібнички".

Для маринованих креветок:  500 г варених очищених креветок, кілька стебельць зеленої цибулі, маленький пучечок свіжої кінзи, трохи тертої лимонної цедри, шматочок (3-4 см) свіжого кореню імбиру, 1 ч. л. рибного соусу, 1 ч. л. соусу чілі солодкого, 1 ст л. рослинної олії

Для оладкового тіста:  2 батати (солодкої картоплі), 1\2 склянки пшеничного борошна, 1\2 склянки рисового борошна, 1 ст л. кукурудзяного борошна, 1 ч. л. куркуми, приблизно 200 г кокосового молока, трохи порошку для розпушування тіста, сіль і цукор за смаком, але дуже небагато

Креветки нарізати доволі дрібно, кінзу і зелену цибулю посекти, імбир натерти на терці або порізати дуже дрібно, змішати у мисці олію і соуси, додати креветки і зелень із цедрою, добре вимішати і залишити маринуватися на 1 годину.
Солодку картоплю очистити і натерти на грубій терці. Борошна змішати, додати куркуму, сіль-цукор і розвести кокосовим молоком доволі густе тісто, власне, як на наші оладки. Додати в тісто тертий батат і мариновані креветки із маринадом, вимішати. Зважаючі на те, що у тісто не додається яйце, то слідкувати, щоб воно не вийшло зарідким, краще вже нехай буде відверто густим. На великій важкій пательні добре розігріти доволі олії, викладати тісто столовою ложкою, розрівнювати і пекти оладки з обох боків до яскраво-золотавої скоринки. Виймати на решітку або паперові рушники, щоб стік надлишок олії. Подавати гарячими із зеленим пряним салатом і свіжими помідорами. Можна присипати зеленню. Отакі смаколики, камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий