среда, 6 апреля 2011 г.

Золотаві курячі крильця по-в'єтнамському



Чи любите ви погристи кісточки так, як люблю це я? Із смаком, хрумтінням, підрикуючи і потім облизуючи пальці із задоволеною людожерською мармизою? Якщо так, тоді вам сюди. Фантастична страва, проста як цвях, але феєрична за смаком, і головне, можна зробити хоч виварку відразу і зжерти з друзями на "пікніку на балконі" або розтягнути на кілька днів і кожного вечора робити собі та рідним свіженкі і соковиті крильця, золотаві,підсмажені, паморокизабиваючі, із нетутешнім фантануючим ароматом крильця.... Бо маринад і справді шедеврельний, і чим довше у ньому плавають крильця, тим смачніше вони будуть у готовому для хрумкання вигляді.

На 12 крилець, 2-4 зубчика часнику (різаних або давлених), 1 ріпчаста цибулина, порізана "пір'їнами", 1\4 склянки соєвого соусу, 1\4 склянки рибного соусу, сік половинки лимону або лайму, 2 ст. л. кунжутної китайської олії (зі смажених кунжутних зерняток), 1 ст. л. цукру, трошки солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю

Порізану цибулину трохи пом'яти руками, щоб пустила сік і викласти у миску до крилець, додати часник, соуси, лимонний сік, кунжутне масло, сіль, перець і цукор. Все це діло добре перемішати руками, щоб крильця геть усі були вкриті маринадом. Накрити кришкою і поставити у холодильник на термін від 2 годин до 2 двох діб (це вам вирішувати, як швидко вам захочеться це зжерти і головне, все відразу, або щось залишити у маринаді на потім). Як прийшов час готувати, розігріти духовку до 200 градусів, застелити яку-небуть металеву форму фольгою, викласти крильця одним шаром і запікати 30 хвилин, один раз перегорнувши, і збрискуючи час від часу маринадом. Є більш швидкісний спосіб, особливо, коли вже від нетерпляки слина до підлоги - дуже добре розігріти трошки олії у воці або пательні із товстим дном на великому вогні, вивалити у посудину крильця разом із маринадом і обсмажувати до тієї миті, як маринад перейде у інший агрегатний стан, а крильця не стануть золотавими і підсмаженими. Переконую, це відбудеться дуже швидко, хвилин 10-12 і сирими крильця не будуть, адже вони кисли у "аццкам" маринаді. А далі.... Потім розповісте, як воно було.
А, ось іще - подавати крильця або з рисом, або із зеленим салатом, який майже зовсім без олії, але з добрим оцтом або лимонним соком.

Комментариев нет:

Отправить комментарий