среда, 6 апреля 2011 г.

Суп із креветками та горошком



Чудовий весняний "похудатєльний" в'єтнамський супчик! Часу займає мінімум, а користі та задоволення - вагон. Взагалі у в'єтнамській кухні чимало таких супчиків, легких та нескладних, що добре їдяться у спеку або у "розвантажувальні дні", або просто так, для задоволення, яке досяжне майже миттєво і своїми руками, для себе. Правда, можна і подруг при нагоді нагодувати і почути - "ну, конєшно! від таких супів і я б схудла до "в'єтнамського" розміру, коли б мала гроші на креветки, і взагалі час на такі фокуси на кухні, а "мій" лише сосиски вимагає, і взагалі.... вмієш ти жити, Амвросій..." А ніякого такого вміння тут і не має. Просто себе потрібно любити. Отже, весняний супчик з кохання до себе.

2 л води або легкого курячого бульйону, 250 г креветок, 200 г свіжих печерець (наразі, коричневі королівські печереці), 100 г бамбукових паростків (у цей момент не було, взяла половинку солодкого болгарського перцю), 1 чашка замороженого зеленого горошку, кілка гілочок свіжої кінзи, маленький пучечок зеленої цибулі, рибний соус за смаком, сіль, чорний мелений перець, лимон.

Довести бульйон до кипіння і вкинути нарізані плястерками гриби, посічену зелену цибулю, різані бамбукові паростки (чи солодкий перець), горощок і варити на середньому вогні 5 хвилин, вкинути очищені креветки та дрібно посічену разом із стеблами кінзу, додати рибний соус (2-3 ст. л.), сіль і чорний перець, варити ще 2-3 хвилини. Подавади негайно, поклавши у кожну тарілку скибочку свіжого лимону і додавши ще пряної зелені на свій густ. Все.

У якості примітки - бамбукові паростки, у маринованому вигляді в бляшанках,  продаються у китайських крамничках у будь-який зручний для вас час. Коштують недорого, але надають багатого смаку і довершеної "супової" композиції. Тобто, все виглядає "по-багатому" (якщо з точки зору заздрісних сусідок).

Комментариев нет:

Отправить комментарий