вторник, 19 апреля 2011 г.

Каррі з морепродуктами по-сайгонськи



Виключно влучний обід у теплий весняний день. Така собі весняно-морська цитринова свіжість  в окремій тарілці. І легко, і смачно, і корисно і опісля хочеться десь під квітучими марельками швендяти, а не лежати на канапі і віддуватися і за себе і за перенавантажену систему травлення. Рекомендую.

150 г заморожених свіжих мідій, 150 г креветок очищених, 2 свіжих кальмарчика, 200 г кокосового молока, шматочок свіжого кореню імбиру, 3-5 зубчиків часнику, 1 велика цибулина, 1-2 свіжих чілі, 1 ч. л. без верху гострого (або не дуже) порошку каррі, 2 ст л. рибного соусу, сік і цедра 1 лимона або лайма, 2 стебла лимонного сорго або цедра 1\2 лимона (на додачу до цедри лайма), сіль і цукор за смаком, 1 ст л. рослинної олії, пучечок свіжої кінзи

Дрібно різані часник та імбир перетерти у ступці в пасту. Розігріти ложку олії у воці або у горщику із товстим дном і обмсмажити дрібно посічену цибулю до золотавості. Вкинути до цибулі пасту з часнику та імбиру і, помішуючи, смажити до сильного аромату. До цієї маси додати січений лимонний сорго або нарізану цедру, подрібнений чілі, цукор і порошок каррі, швидко перемішати (слідкувати, щоб порошок каррі не згорів) і влити лимонний сік, рибний соус та кококсове молоко, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини. До соусу вкинути креветки, мідії і нарізані довгастими шматочками кальмари, знов довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Перевірити на сіль-цукор, якщо чогось не вистачае, додати. Заправити каррі дрібно посіченою разом із стеблами кінзою. Подавати негайно з відварним несолоним рисом.
Це каррі має бути яскравим кисло-солодким та гострим із нестерпно свіжою лимоновою нотою. Повірте, камради, це маленький сайгонський шедевр, приготуйте, не пошкодуєте.

Комментариев нет:

Отправить комментарий