пятница, 29 апреля 2011 г.

Суп зі суміші морепродуктів



Сам себе не потішиш - ніхто й не почухається, щоб вам було шарман. Тому самі, взяли, зготували, сіли на балконі під сонечком і споглядаючі квітнучу марельку, сьорбайте собі цей вишуканий і простий як кульбабка супчик. І буде вам щастя.

2 л курячого або рибного бульйону, 200 г мідій без мушель, 200 г очищених креветок, 2 свіжих кальмарчика, 200 г філе будь-якої надибаної рибки, 1 свіжий чілі, 3 зубчики часнику, стебло лимонної трави або трохи свіжої лимонової цедри шматочками (плюс трохи лимонного соку), 2 стебла селери, 1 ст. л. тамариндової пасти, 2 ст. л. рибного соусу, 1 стиглий помідор, 1 ст. л. рослинної олії, сіль, цукор, багато свіжої зелені (м'ята, кінза, базилик тощо) і, якщо є, кілька нарізаних маринованих пагінців бамбуку (вільно продаються у китайських крамничках)

Розігріти у воці чи в каструлі із товстим дном ложку олії, вкинути подрібнені часник, чілі та лимонну траву (або цедру) і весь час помішуючі, швидко обсмажити до сильного аромату. Як будуть у кондиції, влити до них бульйон, додатиселеру, тамариндову пасту та рибний соус, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити хвилин 10. У росіл із спеціями додати мідії, суттєво збільшити вогонь і варити молюсків 2-3 хвилини, вкинути рибу шматочками, креветки і очищені та порізані смужечками кальмари, а також різаний тонкими плястерками помідор. Варити ще 3 хвилини, доки все готується, додати трохи цукру і сіль за смаком. Суп має бути цитриново-ароматним із приємним кисло-гострим смаком. Зняти суп з вогню і засипати різану пряну зелень. Подавати негайно. Якщо у вас таки є бамбукові пагінці, покладіть їх у тарілку до того як наливати суп. Бон апеті, комради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий