понедельник, 11 апреля 2011 г.

В'єтнамський овочевий суп із морепродуктами



Свято кольору у похмурий день. Смак по тій ж шкалі інтенсивності. Класна зупа! Смачнюча. Правда-правда.

2 л рибно-креветкового бульйону, 150 г креветок (очищених, шкарлупи і голови зберегти), 2 свіжих кальмара, 2 помідори, 1\2 качанчика фенхелю, 1 ріпчаста цибулина або маленький пучечок зеленої цибулі, 100 г замороженої спаржевої квасолі, 1\2 великої болгарської перчини, 1 свіжий чілі, 2 ст. л. рибного соусу, сіль, чорний мелений перець за смаком, багато свіжої кінзи та м'яти

Зварити бульйон з рибних рештків та креветкових голів та шкарлуп. Все це кинути у воду, довести до кипіння, ретельно зняти піну і варити хвилин 20-30. До речі, можна такий росіл виварити тільки з креветкових шкарлуп. Дуже ароматна штучка виходить.
Готовий бульйон процидіти, довести до кипіння і вкинути різані помідори, цибулю, якщо ріпчасту, то нарізану тоненькими напів кільцями, так само, напівкільцями, нарізаний фенхель, солодкий перець довгастими шматочками і подрібнений чілі, квасолю, зменшити вогонь і варити 2-3 хвилини. Опісля додати креветок та очищені і нарізані соломкою кальмари, додати рибний соус, досолити і поперчити. Довести до кипіння і варити 1-2 хвилини. Засипати різані кінзу та м'яту і зняти з вогню. Подавати негайно, поклавши у тарілки спочатку заздалегіть замочену у гарячій воді (хвилин на 20) і відціжену тонку рисову вермішель. Зверху залити супом. Все. Їсти і приплямкувати. Смачного, комради.

1 комментарий:

  1. Не все, да, вообще-то, мало кто готов готовить (пардон за тавтологию) с такой скоростью/частотой, как автор этого блога. А попробовать-то хочется! Поэтому я, нахально решив, что усвоила основные положения, объединила 2-3 супчика в один.
    Итак, в кипящую воду забрасываем крупно порубленную зелень (много)- шпинат, щавель, кинзу, петрушку, зел. сельдерей. Туда же - грамм 100-200 замороженного болгарского перца и столько же т.н. "морского коктейля" - замороженной смеси кальмаров, мидий, креветок и чего-то невнятного. Чтоб изобразить креветочный бульон добавляем пару ложек устричного соуса. Ближе к финалу - режем мелко 3 зубчика чеснока, перчик чили и крупно - зеленый лук, забрасываем в варево; вдогонку - гр 100 салата из морской капусты. Пахнет так, будто сидишь на солнышке у кромки моря после шторма. Но чего-то в этом запахе не хватает для полной съедобности. Есть! Мелко режем пару тостых колец лимона, забрасываем, выключаем. Вкусно потрясающе. Эдакий зеленый борщ вышел, но очень необычный.

    ОтветитьУдалить