среда, 30 ноября 2011 г.

Салат з мідіями "Миттєвий"






Насправді, такого салату до сьогодня не існувало, він дійсно "миттєвий", бо народився від непереборного бажання їстиньки і у процесі оглядання нутрощів холодильники на предмет, шо там такого неземного є. А окрім харчової користі, цей салат мав іще і практичну - дозволив не пропасти остаточно різним смачним залишкам, бо давно стояли, а руки не доходили. Ось дійшли. Приєднуйтесь, комради.

1 банка маринованих у маслі мідій (200г), 2 свіжих огірка, пучечок зеленої цибулі, 8-10 перепелиних яєць, 2 солодких перця
Для заправки: 2-3 ст. л. олії з-під мідій, сік половини лайму, 1 ст. л. рибного соусу, дрібка солі, дрібочка червоного меленого перцю, 3 зубчики часнику

Змішати заправку - пропустити часник через чавилку,  додати до нього сік лайму, олію, рибний соус, червоний перець і трошки солі, добре взбити веделкою.
Огірки розрізати навпіл і порізати довгастими плястерками, зелену цибулю нарізати невеликими шматочками по діагоналі, яйця відварити, очистити і розрізати кожне навпіл, перці нарізати тонкою соломкою. У миску викласти цибулю, огірки, перці і половину яєць, залити заправкою, добре перемішати і викласти на велику тарелю. Зверху викласти мідії та прикрасити половинками яєць, що залишилися. Прикрашання на цьому може не закінчуватися, врубайте фантазію і вперед, хоча б іще свіжої зелені додайте. Подавати негайно, істи і приплямкувати. Принаймні, у нас вийшло саме так. І салат "миттєвий" закінчився миттєво. Смачного, комради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий