Як і обіцялося, в'єтнамські маринади. Нічого спільного із звичними нам не мають, але це ж й класно. Різноманітність та цікавіть завжди прикрашає життя. Тим більш такий смак! Смак, дійсно, екзотичний і аромат неперевершений, панки будуть у захваті. Але ж смаколик, повірте, без таких маринованих овочів не обходиться жоден в'єтнамський бенкет чи просто скромний обід, бо такі пікулі прикрасять будь-яку невигадливу страву, присмачать будь-який прісний рис, а тим більше доповнять багатий стіл. Спробуйте, камради, це дійсно смачно. Тим більше, що такі овочі багатофункціональні - їх як приправу кидають у суп, салати, рагу...., особливо добре із тонкими рисовими млинцями - немами. А я їх і так їм, як чіпси чи конхвекти....
250 г моркви, 250 г дайкону (японська редька), добрий пучечок зеленої цибулі, 1 зелений манго (себто, недозрілий, але із цим проблем не має, в наших магазинах всі манго зелені), 3 свіжих чілі без зерняток (або 1 свіжий чілі із зернятками, для більшої гостроти), 3 зубчики часнику, 1 чашка рибного соусу, 1 чашка води, 0,5 склянки цукру
Моркву, дайкон та манго нарізати довгастими нетовстими шматочками, почечок цибулі розрізати навпіл (чи на три частини, в залежності від довжини цибулі). Овочі викласти в один шар на деко і підсушити у духовці, розігрітій до 90 градусів 1 годину. Витягти, трохи остудити і викласти шарами (овочі сторчма) у високий великий слоїк (або слоїки). Чілі та часник подрібнити. У банячок висипати цукор, чілі та часник, влити воду та рибний соус, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на середньому вогні 10 хвилин, маринад має кипіти весь час. Залити киплячим маринадом овочі у слоїку, закрутити кришкою, дати охолонути і поставити у холодильник. Готово до вживання буде за тиждень. Смачного, комради.
Не лякайтеся дайкону (мовляв, японська редька!) - він давно і кожного дня продається у всіх (!) овочевих відділах магазинів і звичний як картопля, коштує так само. Рибний соус, як що хтось іще не в курсі, продається у всіх крамничках китайських продуктів.
Комментариев нет:
Отправить комментарий