Чудова м'яка та пікантна закуска, а якщо подати ще і варений рис, то вийде класнюче "второє", легке та смачне. А ще присипати запашними травами та налити собі гальбу нефільтрованого, у-у-у..., які грайливі в'єтнамські посиденьки можна організувати! Приєднуйтесь, комради.
350-450 г тофу (соєвий сир), 3-4 середніх соковитих помідори, 2 ріпчасті цибулини, 4 зубчики часнику, 150 г зеленої спаржевої квасолі (можна замороженої), 3 ст л. рибного соусу, 2 ч. л. цукру, рослинна олія, свіжі базилик та кінза
Тофу обсушити від росолу і нарізати середніми кубиками. Помідори порізати шматочками. Часник подрібнити. Цубулю нарізати "пір'їнами". У великій важкій пательні розігріти пару ложок рослинної олії, вкинути цибулю та часник і смажити на доволі великому вогні 1-2 хвилини(вони мають стати тільки м'якими, не засмаженими), додати різані помідори, обсмажити 1 хвилину, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин. У тушковані помідори влити трохи води чи бульйону (десь 1\4 чашки, небагато), влити рибний соус, додати цукор, скуштувати, якщо треба добавити або соусу (в якості солі), або цукру. Збільшити вогонь, довести все це діло знов до кипіння і вкинути у пательню зелену квасолю шматочками та різаний тофу, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин. Подавати, присипавши різаними свіжими базиліком та кінзою. Смачного, комради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий