среда, 2 ноября 2011 г.

В'єтнамське куряче каррі нашвидкоруч







Взагалі то, азійські, зокрема в'єтнамські, страви у більшості своїй готуються швидко, іноді дуже швидко. Таке каррі з таких. Себто, вам телефонує чоловік і повідомляє, що вже виїхав з роботи, корків на дорозі не має, буде хвилин за 20, голодний немов собака. Собака.... А у вас кінь не валявся.... на кухні. Жерти нема чого. Ось тут таке каррі і стає рятівним надувним матрацом. Правда за однієї умови, всі необхідні продукти та складові мають бути під рукою.Все ж таки специфіка кулінарного напряму забов'язує. Врешті решт, ви приготуєте щось інше, знайоме, і не меньш швидке, досвідчені люди ж. Але все ж таки, як зберетесь, приготуйте це каррі, бо не тіко швидко, але смачно так, що голодного собаку не можливо відтягти від миски.

Два курячих стегенця без кісток та шкіри, 1маленький качанчик капусти броколі, 1 солодкий перець, 3-4 помідори, 2 ст. л.червоної пасти каррі, 2-3 ст.л.кокосових вершків, 250 г кокосового молока, 1 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. рибного соусу

Куряче м'ясо нарізати тонкими довгастими шматочками. Перець нарізати товстенькою соломкою, з помідорів зняти шкірку і нарізати шматочками, броколі розібрати на маленькі качанчики. У розігрітий на великому вогні вок (чи пательню із товстим дном) вкинути кокосові вершки і дати покипіти 1-2 хвилини,  вони тут слугують замість олії. У вершки вкинути пасту каррі та помішуючи, смажити 1-2 хвилини. У каррі вкинути курятину і весь час помішуючи, смажити 2-3 хвилини, додати до курятини всі нарізані овочі, смажити, помішуючи, 1-2 хвилини. Влити кокосове молоко, рибний соус і додати цукор, скуштувати, якщо треба досолити, або, якщо у вас негостра паста каррі, додати меленого червоного перцю за смаком. Готувати ще 4 хвилини. Соус має трохи загуснути. Подавати негайно, гарячим, із вареним рисом, присипавши свіжою кінзою. Вуаля! Самчного,комради.

Кокосові вершки наразі продаються, як і кокосове молоко, майже у всіх великих супермаркетах. Але якщо ви купили пачку кокосового молока і забули її, закритою, на кілька днів у холодильнику, то воно обов'язково візметься зверху чималою грудкою, це й є кокосові вершки. Себто, вийняли, посмажили каррі, а рідкі залишки з пачки вилили у той момент, коли у рецепті пишеться - "додати кокосове молоко..."

Комментариев нет:

Отправить комментарий