среда, 30 ноября 2011 г.

Курятина із грибами та овочами по-в'єтнамському






Супер-варіант щоб утилізувати різні овочево-курячі залишки і на вихаді отримати запашне як травень на Меконгу страву. Ситна, смачна, легка, екзотична. Що ще треба до обіду "на второє"? Хіба що склянку доброго білого вина....

Десь 250-350 г курятини, 3 солодких перця, 100-150 г лопатків гороху чи зеленої спаржевої квасолі (можна замороженої), 200 г свіжих печерець, 1 велика морква, 1 стебло порею (лише біла частина), шматочки консервованого ананасу (200-грамова банка)
Для маринаду: шматочок свіжого кореню імбиру, 2-3 ложки соєвого соусу, чарка сухого білого вина чи хересу (що є)
Для соусу: 3 великих помідора (або 2 ст. л. томатної пасти), 1 перець чілі, 1 ст. л. червоної пасти каррі, 2 зубчики часнику, сік з-під консервованого ананасу, 1-2 ст. л рибного суоусу, мелені спеції - дрібка цинамону, дрібка сичуанського перцю, дрібка зіри, дрібка чорного меленого перцю, сіль, 1ст. л. крохмалю, розведена 1ст. л. води

Курятину нарізати тонкими довгастими шматочками, влити до неї соєвий соус, вино та додати подрібнений імбир, перемішати, накрити і маринувати 2 години.
Солодкі перці нарізати соломкою, порей - напівкільцями, мокву натерти як на "моркву по-корейські" або порізати дуже тонкою соломкою, печериці порізати плястерками, якщо гриби маленьки, залишити цілими. В окремій посудині зробити соус - нагріти 1-2 ст. л. рослинної олії і швидко, секунд 30, обсмажити подрібнений часник та різаний чілі, вкинути ложку пасти каррі і смажити знов секунд 30, помішуючи, додати рублені помідори або розведену томатну пасту, перемішати та тушкувати 1-2 хвилини, влити ананасовий сік, рибний соус, всипати всі спеції, скуштувати і додати, якщо треба, солі. Зняти з вогню.
У великій пательні розігріти небагато рослинної олії і обсмажити майже до готовності та скоринки шматочки замаринованої курятини. Викласти на окрему тарілку. У тій ж пательні (можна додати трохи олії) обсмажувати овочі - спочатку вкинути моркву., смажити 1 хвилину, до неї вкинути порей, так само смажити 1 хвилину, додати солодкий перець, смажити 1 хвилину, потім квасолю або горох, знов смажити 1 хвилину, потім гриби, смажити так само. Останнім додавати ананас. Звісно, весь час потрібно овочі помішувати. В овочі вкинути смажену курятину, залити соусом, перемішати, готувати 1-2 хвилину. Загустити соус розведеним крохмалем. Зняти з вогню. Подавати із локшиною чи рисом, посипавши свіжою кінзою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий