четверг, 1 декабря 2011 г.

Пундики "Політична доктрина Марії-Антуанети"






"Якщо у них не має хліба, нехай їдять бріош" - здивовано прореагувала свого часу на народні закидони Марія-Антуанета. І, в якійсь мірі, вона була права - якщо не має хліба на завтрішній сніданок ані крихти, а виходити у холодну ніч ліньки до нестями, ну їжте пундики. Візьміть та зробіть. Ці штучки я вигадала сама,бо хліба таки не має, натомість триває "тижневик" під гаслом "Зазаирни у холодильник та утилізуй залишки". Від лінощів щодо ходіння за хлібом, я залізла у нетрі холодильнікові і виявила забуту пачку замороженого листкового дріжжівого тіста і банку маминого джему з абрикосів, який надзвичайно смачний, але вийшов відверто рідкуватий. Далі - справа техніки. Колись, у розумних фрпнцузів від високої кухні, я прочитала про класний спосіб загустити от таку "невдалу" начінку для пундиків - потрібно додати .... кокосової "стружки" ("ошурки" якось не пасують тута, якось не комільфо). Дещо додала від себе і вуаля! Приєднуйтесь до клубу лінивих, комради!

Заморожене листкове тісто на дріжжах, 250 г абрикосового джему, 1 пачка кокосової "стружки" (40 г), пакетик (100 г) горіхової суміші (арахіс, кешью, мигдаль), сире яйце, коричневий цукор

У джем вкинути коксову "стружку" і подрібнені шматочками горіхи. Тісто розморозити та розкатати. Нарізати на квадрати, десь 10х10. У центр квадрату викласти десь пів столової ложки начинки і заліпити, форма пундиків - на ваш смак, я пундиків зазвичай не ліплю, тому використовувала принцип ліплення мантів. Ви як знаєте. Викласти наліплені пундики на деко застілине пергаментним папіром, накрити рушничком і дати розстоятися хвилин 20. Потім (знявши рушника), змастити пундики взбитим яйцем та притрусити коричневим цукром,  сунити все це діло у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати хвилин 15-20. Подавати із чаем і слідкувати, щоб все ж таки хоч щось залишилося на сніданок, бо таки доведеться пензлювати за хлібом в ніч. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий