За великим рахунком, якщо ви хижак, то м'ясо набриднути вам не може. Але... Іноді хочеться розвантажувального дню, чи настрій "овочевий" трапився, або захотілося чогось нового, легкого, але одночасно й ситного, "нажорістага". Тоді це супчик саме те. Такі каррі, вегетаріанські, ловкенько вміють готувати в'єтнамські буддисти. Переймайте досвід, комради. До того ж, це ще й страшенно смачно та пікантно.
1,5 л овочевого бульйону чи води, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 стебло порею (лише біла частина), шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику, 1 свіжий чілі, 1 солодкий перець, 100-150 г тофу, 7-8 свіжих грибів (будь-яких азійських, або ті, які є - у мене були коричневі печериці), 1-2 тонкі довгі моркви, 5-6 маленьких кортоплин (або один середній батат), цедра з одного лайму, сік половини лайму, 2 ст. л. жовтої пасти каррі, 250 г кокосового молока, 3 ст. л. рибного соусу, сіль, рослинна олія
Тофу нарізати невеликими кубиками і обсмажити в розігрітій олії до золотавої скоринки з усіх боків. Олії беріть 2-3 ст. л., а тофу опісля смаження викладайте на паперові рушники, щоб прибрати зайву олійку. Нехай смажений тофу чекає свого часу.
У баняку із товстим дном розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії і вкинути подрібнену ріпчасту цибулину та порей, порізаний напівкільцями. Тушкувати на середньому огні хвилин 5, цибуля має стати м'якою, алезасмажувати її не потрібно. До цибулі вкинути дрібно різані імбир, часник, цедру лайму та чілі, додати пасту каррі і тушкувати 5 хвилин. До каррі-суміші у баняк вкинути порізану по діагоналі тонкими скибками моркву, солодкий перець нарізаний товстою соломкою, гриби порізані плястерками, смажений тофу, перемішати та влити бульйон чи воду, довести до кипіння, влити лаймовий сік, рибний соус та кокосове молоко, скуштувати, якщо треба досолити. Довести до кипіння і вкинути картоплю, різану невеликими шматочками. Зменшити вогонь і варити суп, доки не приготується картопля. Подавати гарячим, присипавши у тарілках великою кількістю свіжої кінзи. Смачного, комради!
Як приготувати жовту пасту каррі (а також червону та зелену) читайте у попередніх постах, за жовтень.
Комментариев нет:
Отправить комментарий