четверг, 17 ноября 2011 г.

Свинина із грибами та овочами






Класнюча в'єтнамська "друга страва" (хоча у них такого розподілу за столом - "пєрвоє", "второє" і компот - не має, все подається одночасно і лише суп наприкінці, але менше з тим). Дуже ароматне пряне м'ясо із хрусткими овочами та свіжими травками. Чудовий обід у променях осіннього сонечка. І смачно і радісно, а ще кольори, знаєте.... А готувати просто, давайте, комради!

500 г нежирної свинини (ліпше вирізки), 3 великих червоних солодких перця, 150 г свіжих грибів (наразі були азійські жовті вустричні), пучечок зеленої цибулі, сіль, рослинна олія, свіжі кінза, базилик та м'ята
Для маринаду: 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. доброго пряного оцту, 1 ст. л. сухого вина, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 зубчики часнику

Свинину нарізати тонкими довгастими шматочками, влити-всипати у неї всі складові маринаду (імбир та часник натерти на терці), добре перемішати і залишити маринуватися на 3-4 години (можете замаринувати на ніч, наступного дня приготувати, гірше не буде, навпаки). У великій пательні чи воці добре розігріти рослинну олію і обсмажити свинину, весь час помішуючи, до золотавої скоринки. Викласти смаженину на тарілку, зберігати теплою. У тій ж пательні, на тому ж жирі швидко обсмажити нарізані гриби, десь 1-2 хвилини, вкинути до них нарізаний соломкою солодкий перець, смажити ще 1-2 хвилини, всипати нарізану зелену цибулю, перемішати, смажити секунд 30. Додати до овочів смажену свинину, перемішати, прогріти буквальнь кілька секунд і зняти з вогню. Подавати з вареним рисом, присипавши м'ясо різаною пряною зеленню, тонко нарізаним свіжим чілі та зернятками кунжуту. Смачного, комради! .


Комментариев нет:

Отправить комментарий