понедельник, 14 ноября 2011 г.

Сайгонський суп із свининою та креветками






Суп із серії "в'єтнамські збірні", все в одній тарілці, цілий обід і суцільне задоволення. Гаряче, збуджуюче, смачнющще і зручне (лише одну тарілку мити потрібно), а ще веселе, правда, правда, комради - це ж весело як гра - "збери собі суп сам".  Отже....

Для бульйону: десь 500 г (або скільки там у вас є) свинячих реберців або кісток, 2 л води, 1 цибулина ріпчаста, 1 морква, жменя різаного сушеного кальмару (азійський сушений кальмар у нас не продається, але він легко заміняється кальмаром у пакетику що продається до пива), чорний перець горошком, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу, сіль


Для супу: 350 г свинячої вирізки, 250 г чищених креветок, жменя тонкої рисової локшини, кілька зубчиків часнику, 1 свіжий перець чілі, 1 лайм, рибний соус, свіжі базилик та кінза, зелена цибуля

Поставити варити бульйон. Залити реберця чи кістки водою, довести до кипіння, ретельно знімаючи піну. Зменшити вогонь, повкидати всі інші складові, нарізані великими шматками, влити соуси, трохи досолити, вкинути перець і варити 1,5- 2 години на малому вогні. Готовий бульйон процидіти (кістки та варені овочі не потрібні). Проціджений бульйон знов поставити на вогонь, довести до кипіння і покласти у нього м'ясо (вирізку) одним шматком або розрізану навпіл, якщо не вміщається у баняк, зменшити вогонь до середнього і варити 25 хвилин прикривши кришкою. Локшину залити у мисці окропом, накрити і залишити на 25 хвилин. Креветки очистити, перець чілі нарізати кружечками, часник очистити і нарізати тонкими плястерками, лайм нарізати товстенькими скибками, зелень подрібнити. Готове варене м'ясо дістати з бульйону і нарізати довгастими шматочками, зберігати теплим. У бульйон вкинути креветки і варити 2 хвилини. Зняти з вогню. Злити воду з рисової локшини. У миски розкласти локшину, зверху викласти шматочки свинини, залити дуже гарячим бульйоном із креветками, посипати кільцями чілі та нарізаним часником, рубленою зелення, вичавити у кожну тарілку скибку лайму, її вкинути туди ж, у миску, для аромату. Їсти негайно, приправляючи рибним соусом замість солі, якщо це потрібно. Самчного, комради! Теплої і смачної вам осіні!

Комментариев нет:

Отправить комментарий