среда, 16 ноября 2011 г.

Риба під гострим соусом-чілі із базиліком






Для тих, хто любить.... Гаряче, іще гарячіше. Неймовірна пряна гостра страва, якраз для мрячного вечора, вогкого завіконня і теплої компанії, і під чарочку. Та хоча б і під пиво.Тіко попереджую, під таку рибу пиво дуже швидко "подойдєт к концу". Беріть із запасом, хоча все єдно два рази бігать. Але й риби готуйте цілу пательню, бо йде як рідна, навіть у тих, хто не такий вже поціновувач гострого, перевірено. Приєднуйтесь, комради. У нас гаряче.

500 г філе риби із білим м'ясом (пангасіус, наприклад), 2 свіжі дуже гострі перця чілі, 4-5 зубчиків часнику, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. вустричного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рисового оцту (або яблучного, наприклад, чи на травах), 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. меленого білого перцю, 1 ст. л. води, борошно, крохмаль, сіль, білий мелений перець, свіжий базилік, рослинна олія

Для соусу змішайте у чашці цукор, білий мелений перець, соевий, рибний та вустричний соуси, воду та оцт. Часник та чілі (перець без зерняток, бо буде дуууже гостро) дрібно нарізати. У невеликому сотейнику нагріти 1-2 ст. л. олії і підсмажити, весь час помішуючи, часник та чілі до появи сильного аромату, 1-2 хвилини. Вилити те, шо намішали. у чашці, доведіть до кипіння, і варіть, помішуючи, десь хвилинку, соус трошки загусне. Зняти з вогню і вкинути різані листочки базиліку (невеликий пучечок, або великий, за смаком). Перемішати, накрити кришкою і нехай постоїть, доки смажитеме рибу.
Змішати у мисці борошно, трохи крохмалю, сіль і мелений білий перець (пропорції довільні, дивіться самі, скільки вам цього потрібно). Рибу нарізати середніми довгастими шматочками, обкачати у борошняній суміші і обсмажити на добре розігрітій олії до золотавої скоринки з усіх боків. Викласти рибу на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Розкласти рибу по тарілках, полити соусом. Подавати із локшиною, присипавши зверху іще базиліком. Багато базиліку мало не буває. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий