Варіант вишуканої страви, яка готується швидко й легко. Тобто, докладені зусилля не прямо пропорційні результату - результат вище всяких сподівань, а клопоту - мініму. Азійський принцип у дії - готуй швидко, їж смачно. Можна, навіть, таке "гарячіє" приготувати на очах очманілих гостей, набудете слави віртуозу (тільки приготуйте все і наріжте заздалегіть). А можна без всякого зайвого цирку, приготувати лише для себе і непоспішаючи, із насолодою, потішити душеньку. Це дуже смачно, комради. В'єтнам як завжди рулить.
500-600 г баранини, 1 велика цибулина, 4 зубчики часнику, 1 свіжий перець чілі, 3 ст. л. вустричного соусу, 2 ст. л.рибного соусу, 1 ч. л. цукру, рослинна олія
Баранину (найбільше підходить м'якоть від задньої ноги), нарізати тонкими довгастими шматочками. Цибулину нарізати "пір'ям". Чесник та чілі подрібнити. У великій пательні із товстим дном або у воці розігріти 2-3 ст. л. олії і на великому вогні обсмажити порціями баранину із часником, майже до готовності та золотавої скоринки, це займає кілька хвилин. Смажене м'ясо викласти на тарілку, хай відпочиває. На тій ж олії обсмажити цибулю, кілька хвилин, цибуля має стати м'якою і трохи підпектися. Вкинути до цибулі смажену баранину з часником, додати чілі, соуси та цукор. Тушкувати 3-4 хвилини, часто помішуючи. Соус має загустіти, а м'ясо стати блискучого темно-коричневого кольору. Подавати гарячим, посипавши чималою кількістю свіжої м'яти. Добре йде із вареним рисом та овочевим салатом. Смачного,комради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий