вторник, 15 ноября 2011 г.

Курятина із солодким перцем






Гарячєє.... І дуже смачне. В'єтнамські кухарі знаються на приготуванні птиці, це у них виходить бездоганно. "Виртуознишая штучка", і майже "а ля натюрель", бо готується недовго, м'ясо зберігає соковитість, а овочі - хрусткість,  залишаючись практично свіжими. А ще це необтяжливо і майже дієтично, гарний яскравий обід похмурого дня, контраст, що підіймає настрій. Долучайтеся, комради.

500 г курятини, 5 червоних або зелених солодких перців, 4 зубчики часнику, рослинна олія,свіжа зелень

Для маринаду: 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. крохмалю, 1 сире яйце

Для соусу: 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. крохмалю, 1 ст. л. сухого вина, 1 ст. л. темного соєвого оцту (або бальзамічного), 1 ч. л. цукру

Курятину нарізати невеличкими кубиками, пересипати крохмалем, влити соєвий соус та сире яйце, добре перемішати і залишити маринуватися на 30 хвилин.
Перці очистити від зерняток і нарізати ромбами або квадратами, часник очистити і нарізати доволі грубо.
Змішати у чашці всі складові соусу, крохмаль має добре розійтися, а цукор розтанути.
У воці чи глибокій пательні добре розігріти доволі багато рослинної олії (майже як для фритюру), вкинути шматочки курки (намагатися брати без зайвого маринаду) і обсмажити їх на великому вогні весь час помішуючі до золотавої скоринки з усіх боків. Вийняти курятину на тарілку і поки відставити. Злити з пательні майже всю олію, залишивши ложку-другу, знов на вогонь і смажити часник до появи сильного аромату та ледь золотавого кольору (весь час мішати,бо згорить), вкинути до часнику різаний перець, смажити, мішаючи, 30 секунд, додати обсмажену курятину, влити соус та залишки маринаду, готувати, мішаючи, 1-2 хвилини доки соус не загустіє і не огорне кожний шматочок. Зняти з вогню і негайно подавати із рисом,  зеленню та салатом зі свіжих овочів. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий