вторник, 29 ноября 2011 г.

Котлетки з індички із начинкою






Це знов для розбавлення щільного потоку в'єтнамських смаколиків. Щось захотілось.... А що, маємо право й на таке, тим більш, готувати подібне легко, а головне, звично. Ну хто з вас хоч раз котлєток не робив? Так ото ж... Але ці якісь надзвичайно смачні та делікатні виходять. Приєднуйтесь, комради.

500-700 г індичкового філе, 150 г свіжих печерець, десь 0,5 склянки подрібнених грецьких горіхів, пучечок свіжої петрушки або кінзи, кілька великих куснів вчорашнього білого хліба, молоко або негусті вершки, вершкове масло, велика ріпчаста цибулина, 2 зубчики часнику,  1-2 сирих яйця, борошно, рослинна олія, сіль, чорний мелений перець

Філе індички прокрутити на м'ясорубці чи змолоти у блендері, чим дрібнішим буде фарш, тим ніжніші вийдуть котлетки. У фарш вкинути дуже дрібно посічені ріпчасту цибулину та часник, вкинути розім'ятий білий хліб, замочений заздалегіть у теплому молоці чи вершках (якщо рідини забагато, хліб слід віджати), вбити 1 ст. л. розм'яклого вершкового масла (можна замість цього вкинути 2 ст. л. жирної сметани), вбити сире яйце (або два, дивіть на те, скільки у вас фаршу), посолити та поперчити за смаком.. Фарш добре вимішати, залишити на кілька хвилин.
Печериці дрібно посекти і обсмажити на вершковому маслі до того моменту, як випарується весь грибний сік. Вкинути в миску, додати дрібно рублені чи товчені грецькі горіхи та дрібно порізану свіжу зелень, трохи присолити-поперчити, добре перемішати.
У глибокій пательні розігріти достатньо рослинної олії (дивиться "на глаз" - щоб котлетки занурювалися десь до половини). Олія має бути добре розігрітою, щоб котлетки швидко схоплювалися скоринкою. З фаршу (порція на 1 котлетку - десь 1 ст. л. з верхом фаршу) зробити "млинець", викласти у центр 1 ч. л. "з гіркою" горіхово-грибної начики, добре заліпити і сформувати довгату котлетку. Обкачати котлетки у борошні і смажити до золотавої скоринки з обох боків. Кожну порцію спочатку тримати на великому вогні буквально хвильку, щоб схопилися, а потім вогонь  прикручувати і смажити десь хвилин 5 (може менше або більше, ви самі дивіться, згідно вашим досвіду та відчуттям), щоб в середині котлетки не залишилися сирими. Подавати гарячим із чим завгодно - макаронами, кортопляним пюре, грибним чи томатним соусом, маринованими овочами, солоним огірочком та чарчиною горілки.... І так далі, не стримуйте фантазії, комради. Самчного.

Комментариев нет:

Отправить комментарий