воскресенье, 31 марта 2013 г.

Корейський суп із свининою та тофу



А на "пєрвоє" знов страва трендової цього сезону кухні - корейської. Не гребуйте, камради. зайомтеся. Цікавезна кулінарна традиція, і одночасно більшість продуктів прям як з рідних городів, а смак все ж таки інакший, екзотичний і неперевершений. І головне, страви корейської кухні дуже доцільні у таку погоду, як у нас з вами за вікном, бо ситні і зігрівають що твої гуцульські капчури. От такий супчик  ув обід з'їсти і більш нічого не треба, життя вдалося. Гарячого вам обіду, камради.

1.5 л м'ясного бульону, 250 г свинини, 2 картоплини, 1 морква, 1 ріпчаста цибулина, 1 маленький кабачок, 5 зубчиків часнику, 3-4 свіжих гриба (глива, печериці тощо), 100 г тофу, 2 ст. л. бобової пасти, 2 ч. л. ароматної кунжутної олії, червоний гострий мелений перець (від 1 ч. л. до 1 ст. л.), рослинна олія, свіжа кінза, сіль

Овочі помити-почистити. Свинину, картоплю, моркву, цибулю, кабачок, тофу нарізати кубиками. Гриби нарізати скибками. Часник подрібнити. Бульон нагріти. У баняку розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і обсмажити цибулю до прозорості, вкинути до неї свинину і смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Влити у баняк  до цибулі і свинини бульон, довести до кипіння, вкинути гриби, тофу, різані овочі, окрім часнику, і варити на середньому вогні 20 хвилин. Додати бобову пасту, добре розмішати, щоб вона розійшлася, скуштувати. за потреби досолити, варити іще 2-3 хвилини. Зняти суп з вогню і негайно заправити різаним часником, сушеним меленим червоним перцем та кунжутною олією. Закрити кришкою і дати настоятися хвилин 20. Подавати гарячим, присипивши різаною кінзою. Смачного, камради.

Корейська бобова паста


Щодо кількості перцю у супі. Корейські страваи зазвичай дуже гострі, тому ви можете контролювати пекучість вашого  супу на свій густ, єдине. що зовсім без перцю не камільфо, втрачається половина принад супчику і його автентичність, тому сипте, гостре - це смачно і зігріваюче. Бобова паста вільно продається у ятках на китайському ринку, якщо не доїхали тамки, зайдіть у найближчий великий супермаркет і у відділі азійських продуктів купіть коробочку місо, це теж бобова паста, тільки японська. Вона дещо відрізняється за смаком від корейської, але як паліатив підійде.
Ароматна кунжутна олія чавиться з обсмажених кунжутних зерняток, має темно-брунатний колір і надзвичайно потужний і яскравий аромат. Використовується лише як спеція. Продається на китайському ринку.


Комментариев нет:

Отправить комментарий