четверг, 14 марта 2013 г.

Суфле з курятини



Звісно, суфле як жанр вигадала не я, але саме цей варіант цього смаколика -  моя дуже давня, підліткова фантазія "на тему". Напевне, одна з найперших проб пера у справі кухонного креативу. І ось не пройшло і надцять років, як раптом згадалося. Захотілося і собі і дітям отакої "селф-античної" вечері. І смачно таки. Талановитий був підліток.

300-350 г курячого філе одним шматком, 2 сирих яйця, 1 ріпчаста цибулина, маленька жменька білих сушених грибів, 100 г твердого сиру, "Голандського", приміром, 100 г сметани, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія, вершкове масло, свіжий тим'ян



Філе відварити, кинувши у киплячу воду, хвилин 15-20. Дати охолонути у бульоні. Залити сушені гриби невеликою кількістю киплячої води. накрити і залишити на той час, доки вариться курятина. Потім гриби віджати. а воду, у якій вони замочувалися, зберегти. Варену курятину розібрати на волокна і нарізати якнайдрібніше. Подрібнити цибулю. Сир натерти на грубій терці. Яйця взбити міксером у пухку піну. У великій пательні розігріти 2 ст. л. рослинної олій і 1 ст. л. вершкового масла. Обсмажити цибулю до ледь золотавості, вкинути до неї дрібно нарізані відмочені сушені гриби. Смажити іще 1-2 хвилини. Вкинути у пательню нарізану курятину, влити сметану та 2-3 ложки води з-під грибів, поперчити-посололити за смаком, тушкувати, помішуючи, доки маса трохи не загустіє, кілька хвилин. Викласти зміст пательні у миску, дати трохи охолонути. Всипати тертий сир, перемішати. потім додати взбиті яйця і ретельно, але обережно вимішати.  Вилити масу у форму з високими бортами, бо у процесі приготування суфле буде підійматися, і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Витягти суфле з духовки, дати трохи охолонути. Нарізати порціонними шматками і подавати теплим, присипавши листочками свіжого тим'яну, з салатом чи свіжими або маринованими овочами. Самчного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий