вторник, 19 марта 2013 г.

В'єтнамський томатний суп із морепродуктами



Такий суп  - чудова аромо-кольоро-терапія у таку "весняну" погоду, як зараз. За вікном сіра мрячна хурделиця, а у вас запашний шедевр, насичений смаками, фарбами та екзотичним флером. А ще він пахне морем і літом. І це просто. Повірте, азійська кухня, це дійсно нескладно, вечело і цікаво, і доступнв всім. І для не потрібно їхати у далекі краї чи пхатися ув етнічну ресторацію кожного разу як захочеться супчику. Такого, приміром. Йдіть на кухню і готуйте, і буде вам, камради, щастя. І весна раніш наступить. А за нею вже і літо.....

1,5 л креветкового бульону, 250-300 г нечищених креветок, 2 невеликих кальмари, 1 філе невеликого морського окуня, 2-3 помідори (або. зважаючи на "сезон", банка консервованих у власному соці томатів, без солі та спецій, 250 г, разом із соком), 3 зубчики часнику, 1 маленьки1 свіжий чілі, 3-4 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, дрібка чорного меленого перцю, сіль. зелена цибуля. свіжа кінза



Креветки очистити. Шкарлупи та голови від них вкинути у баняк, залити 1,5 л води, довести до кипіння, варити 10 хвилин, бульон процидіти. Кальмари очостити від шкірки та нутрощів і порізати довгастими шматочками. Філе нарізати таким самим чином. Помідори нарізати скибками (консервовані, якщо цілі, теж порізати). З чілі вийняти зернятка, залишити у вигляді двох половинок. Часник подрібнити. У гарячий бульон додати помідори, рибний соус, цукор, чілі, часник, дрібку чорного меленого перцю, скуштувати, якщо треба досолити чи доперчіти. Довести до кипіння і варити 2 хвилини. Вкинути рибу та морепродукти, довести до кипіння, варити 3-5 хвилин. Влити лимонний сік. Зняти з вогню, присипати різаними зеленою цибулею та кінзою. Негайно подавати. Смачного, камради.


2 комментария:

  1. Есть, есть в жизни счастье! Точнее, будет завтра. В адаптированном варианте, - так уж повелось. Но: креветки все-таки есть!

    ОтветитьУдалить