четверг, 14 марта 2013 г.

В'єтнамський вегетаріанський суп-каррі



Ну якщо вже у нас отака фігова весна, то підняти настрій і зігрітися - це найперше завдання людини,  який набридло скніти у холоді і сірості. Додайте собі сонця у тарілку, камради, а ще яскравого смаку і пекучих віддчутів. І в'єтнамські супи-каррі найліпший варіант для цієї шляхетної  справи. От такий, приміром. Смакота, повірте на слово і перевірте.

1, 5 л води, 250 г кокосового молока, 150 г тофу, 1\2 склянки бобів маш, 1 морква, 1 кабачок, 1 солодкий перець, 6-7 помідорчиків черрі, 1 ріпчаста цибцлина. 3 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 стебло лемонграсу, 1 стебло порею (лише біла частина), 2 стебла селери, 2-3 тайських чілі, 2,5 ст. л. червоної пасти каррі, 100 г бамбукових консервованих паростків, 2 картоплини, 3-4 ст. л. рибного соусу, цедра 1 лайму, сік половини лайму, 1 ст. л. цукру, сіль. рослинна олія. свіжа кінза




Боби маш


Смажений тофу


Бамбукові паростки і паста каррі

Боби маш замочити у великій кількості води на ніч або хоча б на кілька годин. Злити з них воду, вкинути у баняк, залити свіжою водою і відварити до готовності 35-40 хвилин, вони лускаються і нагадують кашу у готовому вигляді, не помилитесь.
Овочі помити-почистити. Чілі розрізати навпіл і вийняти зерніятка. Тофу нарізати кубиками і обсмажити у рослинній олії до золотавості, вийняти на тарілку і поки залишити у спокої. Чері розрізати навпіл. Кабачок, картоплю та солодкий перець нарізати кубиками. Моркву розрізати вздовж навпіл і кожну половинку нарізати по диагоналі тонкими плястерками. Стебла селери нарізати скибочками. Порей нарізати тонкими кільцями. Ріпчасту цибулину, часник, іибир та лемонграс подрібнити.
У великий баняк із важким дном налити 2 ст. л. олії, розігріти і обсмажити до леть золотавості ріпчасту цибцлину і часник, вкинути до них пасту каррі, половинки чілі, лемонграсс та ібир, смажити іще 2 хвилини, помішуючи. Влити гарячу воду та кокосове молоко, довести до кипіння. Вкинути у баняк моркву, селеру, кабачок, картоплю, солодкий перець, варені боби маш, довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності картоплі та моркви.



Доки все вариться, влити рибний соус та сік лайму, вкинути дрібно нарізану цедру, цукор, скуштувати і якщо треба досолити, чи додати цукру. Смак має бути збалансованим кисло-солодким, солоним та гострим. Як овочі зваряться, вкинути у суп помідори, нарізані шматочками паростки бамбуку та смажений тофу. Дати закіпіти і варити іще 1-2 хвилини. Зняти суп з вогню, присипати різаною кінзою і подавати негайно, гарячим. Їсти, грітися і мріяти по літо. Смачного. камради.

Тофу, боби маш та лемонграсс наразі продаються у великих супермаркетах. Паростки бамбуку завжди є на китайському ринку. Пасту каррі роблять самотужки, нічого складного, рецепти шукайте у попердніх постах блогу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий