четверг, 7 марта 2013 г.

Тайський качиний суп із ананасом



Головний принцип азійської кухні - поєднання ув одній страві чотирьох основних смаків: солодкого, солоного, кислого та гіркого. Сума цих складових називається - гармонія. Тому, діючи за цим принципом, не має непоєднуванних їстівних елементів, поеднуйте творчо і вільно, головне, щоб в результаті було гармонійно-смачно. Ось як, приміром, такий суп. Птиця, фрукти, пекучій перець, запаморочливий аромат.... Так, не звично для наших теренів, але хто сказав, що ми маємоє залишатися у сталих межах тільки однієї традиції як у кайданах? Спробуйте, камради, і точно не пожалкуєте, бо гармонія то такая штука.....

500 г міцного качиного бульону, 500 г кокосового молока, 400-500 г качиного м'яса, 100 г різаного консервованого або свіжого ананасу, 100 г ягідок білого винограду без кісточок, 1 помідор, 1 стебло лемонграсу або цедра 1 лайму, 100 г червоної пасти каррі, 1 свіжий перчик чілі, 3 ст. л. цукру, 3-4 ст. л. рибного соусу, пучечок свіжого базиліку




Качине м'ясо (без кісток) нарізати тонкими плястерками. Ананас і помідор нарізати однаковми невеличкими кубиками. Виноградові ягідки залишити цілими. Лемонграс розрізати на 2-3 великих шматка (або зняти з лайму цедру і нарізати тонкою соломкою). Чілі очистити і нарізати дрібними шматочками. Влити у баняк бульон і кокосове молоко, вкинути виноград, ананас, лемонграс (якщо використовує його), пасту каррі, цукор та рибний соус. Довести до кипіння і варити 1 хвилину. Вкинути кажине м'ясо і варити на середньому вогні 5 хвилин. Додати помідор, цедру (якщо використовуєте її, а не лемонграс), чілі і варити не більше хвилини. Скуштувати за цей час на цукор-кислоту-сіль-перець, якщо чогось не вистачає, додати. Зняти суп з вогню, всипати різаний базилік, дати настоятися кілька хвилин і негайно подавати. І буде вам гармонія ув окремо взятій тарілці, камради.

Якщо використовує лемонграс, то його, порізаного на великі шматки. у супі не їдять, це наразі просто спеція. Відкладайте його на край тарілки. І ще, якщо у вас дуже гостра паста каррі, а ви не дужий їдець щодо пекучого, то не додавайте свіжий перець чілі, а пасти покладіть менше ніж в рецепті.


Комментариев нет:

Отправить комментарий