воскресенье, 10 марта 2013 г.

Картопляна локшина із кальмарами та овочами



Корейська кухня, як вже писалося, свіженький кулінарний тренд, тому чом би і не продовжити знайомство з нею. Тим більше, що відділи азійських продуктів стали наповнятися вельми екзотичними штуками, приміром, картопляною локшиною. Звісно, вона робиться не з самої картоплі, але з картопляного крохмалю, має специфічний запах і страшно цікаву структуру, по приготуванню стає майже прозорою і дуже пружною, і прекрасно себе почуває ув ароматних соусах та з іншими продуктами яскравих смаків. Готувати все це легко та швидко, а радості - вагон, бо страшно смачно, камради. Спробуйте, не пожалкуєте. Перевірено неодноразово.

Добра жменя картопляної локшини, 1 середній кальмар, 3 доволі великих свіжих вустричних гриба (або 3-4 свіжих гриба шиїтаке), 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, 1 огірок, 1 солодкий червоний перець, 1 маленький свіжий чілі, 3 зубчики часнику, 1 сире яйце, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ч. л. цукру, сіль, 1\2 ч. л. ароматної кунжутної олії, дрібка чорного меленого перцю,  рослинна олія, свіжа кінза





Локшину відварити у киплячій воді 10 хвилин. відкинути, добре промити холоденою водою, нарізати на коротші шматочки і поки відставити. Овочі помити-почистити. Кальмара добре очистити від шкірки та нутрощів, промити, розрізати вздовж навпіл, на кожній половинці дуже гострим ножем зробити неглибокі надрізи у вигляді диагональної сітки (це для того, щоб шматки кальмара під час смаження не скручувалися бубликом). Потім кожну "сітчасту" половинку нарізта довгастими не дуже широкими шматочками. Ріпчасту цибулину нарізати тонкими напів кільцями. Часник подрібнити. Гриби нарізати тонкими плястерками. Всі інші овочі нарізати довгастою тонкою соломкою. Нарізані моркву та огірок викласти, не  перемішуючи, у сито і присипати дрібкою солі, залишити на 10 хвилин, щоб з них стік сік, наприкінці можна навіть трошки віджати їх руками.
У воці чи великому сотейнику розігріти кілька ложок рослинної олії і обсмаживати кожний продукт та різновид овочів по черзі, по кілька хвилин, до ледь золотавої скоринки. Кальмари смажити дуже не довго, щоб вони не перетворилися на "гуму". Кожну смажену викладати у миску. У процесі, якщо потрібно, доливати олію.
Розколатати сире яйце і посмажити тонкий омлетик. Витягти плястерок на дошку і порізати тонкими смужками.
У вок, де все смажилося, вкинути локшину та всі смажені продукти та смужки омлету. Додати цукор, чорний перець. сіль за смаком та соєвий соус, все швидко перемішати і прогріти на невеликому вогні. Скрапнути ароматною кунжутною олією, ще раз швидко перемішати, зняти з вогню і негайно подавати, присипавши свіжою кінзою. Смачного. камради.


2 комментария:

  1. Давай, дорогий Керпель, дєрзай! Картопляна локшина точно є у китайців на Привозі, все інше - на твій густ. Як відомий інтерпретатор мої страв у тебе має вийти черговий шедевр. Головне технологія, а складові... Ти ж майстер робити свинину з апельсинами без свинини і апельсинів!

    ОтветитьУдалить