пятница, 15 марта 2013 г.

Яловичина із броколі по-в'єтнамському



Ото коли справ до біса, але обідати таки хочеться, ліпших варіантів, ніж швидки азійські страви не знайти. Смачно, здорово, часу займає обмаль, і на приготування і на поїдання, бо такі соковиті речі мармуляться майже миттєво. Отака в'єтнамська яливичина із овочами та локшиною спокійно заміняє обід з трьох страв плюс компот, бо настільки досконала, що більше нічого не потребує на додаток. Ну можете іще чаю зеленого випити. Спробуйте, камради, не пожалкуєте. Здорова їжа вміє бути смачною, а швидко не означає не якісно.

400 г яловичини без кісток, добра жменя рисової локшини, 1 невеликий качанчик броколі, 1\4 частина маленького качанчика пекінської капусти, 3 зубчики часнику, 1 маленький свіжий чілі, 1 ст. л. будь-якого азійського соусу чілі, 3 ст. л. рибного соусу, 2 ст. л. соєвого соусу, рослинна олія





Локшину приготувати за інструкцією, відкинути на сито, добре промити холодною водою і поки відставити, нехай обсохне. Яловичину нарізати дуже тонкими плястерками. Броколі розібрати на маленькі качанчики, пекінську капусту нарізати соломкою. Часник і чілі подрібнити, з чілі вийняти зернятка. М'ясо викласти в миску, влити ложку рослинної олії і одну з двох ложок соєвого соусу. перемішати, накрити і залишити маринуватися 15-30 хвилин. У воці чи великому сотейнику на великому вогні розігріти ложку олії, вкинути яловичину і швидко. помішуючи, обсмажити 1 хвилину, м'ясо дуже тонко нарізане, тому і готовим стане майже миттєво. До м'яса вкинути всі овочі, смажити. помішуючи 5 хвилин, капуста має залишитися хрусткою. Влити рибний соус, соус чілі та ложку соєвого соусу, що залишилася, додати локшину, добре перемішати. прогріти ще хвилину і негайно подавати. Смачного, камради.



Комментариев нет:

Отправить комментарий