суббота, 2 марта 2013 г.

Тайське зелене каррі з індичиною


І що може бути ліпшим за каррі у зимний хоч і весняний день? Та нічо! Тим більш таке. Черговий варіант тайського каррі, камради. А індичина, я вас скажу, тутки виходить ну просто неможлива - соковита, ароматна і делікатна. Ну а соус, звісно, із перцем. Для сугреву. Долучайтеся. камради. не пожалкуєте.

500 г філе індички, 1,5 склянки кокосового молока, добра жменя замороженого горошку, добра жменя свіжого шпинату, 1 стебло лимонного сорго (лемонграсу), 1 тайський свіжий перчик чілі, 1-2 ст. л. зеленої пасти каррі, 3 ст. л. тамариндової пасти, 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. рибного соусу, рослинна олія, свіжа кінза

Філе нарізати дуже тонкими доволі широкими плястерками. Лимонне сорго розрізати на 2-3 частини. У великій пательні чи воці розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії і на великому вогні обсмажити частинами індичину. Смажити кожну порцію не довго 2-3 хвилини. Викладати на тарілку і поки відставити. У тому ж воці, додавши трохи олії як що потрібно, обсмажити пасту каррі, 1 хвилину. Влити кокосове молоко, додати цукор. лимонне сорго. чілі, тамариндову пасту   і всі соуси. Скуштувати, якщо потрібно, досолити чи вкинути трохи більше цукру, бо тамариндова паста кисла. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Вкинути у соус смажену індичину і горошок, варити 1-2 хвилини, додати шпинат і варити іще 1-2 хвилинки. Зняти з вогню і негайно подавати, з рисом та присипавши різаною кінзою. Смачного, камради.

Примітка: лимонне сорго, коли додається цілим стеблом чи великими його частинами, не їдять. Це просто як спеція. Відкладайте його на край тарілки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий