Нескладний і одночасно по-китайсько-селянськи вишуканий супчик. Простий у приготуванні як цвях, а от враження справляє як шматок неочукуваного щастя. А аромат взагалі десь вже позамежовий. Як раз для таких як я - поціновувачів баранини і часнику. Приєднуйтесь, камради, хоч спробуйте, прекрасний обід веселого весіннього дня. І пустувати можна, втягуючи локшину із хлюпанням та сьорбанням. Китайський застільний етикет не тільки таке дозволяє, а просто таки вимагає.
1.5 л бульону, добра жменя азійської "скляної" локшини, 250-300 г баранини одним шматком, 1 ріпчаста цибулина, 6-7 зубчиків часнику, 1 шматочок свіжого кореню імбиру, пучечок зеленої цибулі, 1-2 ч. л. ароматної кунжутної олії, сіль, чорний мелений перець, рослинна олія
Для маринаду: 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. вустричного соусу, 0.5 ст. л. цукру, 1 ст. л. рисового вина (або хересу, або хоча б горілки)
![]() |
"Скляна" локшина у готовому вигляді |
Змішати всі складові маринаду, калатати, доки не розчинеться цукор. Викласти баранину у миску, залити маринадом, накрити і маринувати 2-3 години. Перед приготуванням безпосередньо супу, локшину залити окропом, накрити, тримати 10 хвилин, відкинути на сито, промити холодною водою і поки залишити у спокої. Овочі помити-почистити. Ріпчасту цибулю та білі частини стебел зеленої цибулі подрібнити. Дрібно нарізати часник. Імбир нарізати тоненькими плястерками. У баняку розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути нарізані цибулі, половину часнику та імбир, смажити билько хвилини. Влити гарячий бульон, вкинути баранину разом із маринадом, довести до кипіння, досолити за смаком, додати дрібочку чорного меленого перцю і варити 10-15 хвилин на середньому вогні. Залишаючи баняк на вогні, витягти з супу баранину і нарізати тамту тонкими шматочками, знов вкинути її у суп, довести до кипіння і знати з вогню. Відразу заправити кунжутною олією та рубленими часником та зеленою цибулею, що залишилися. Дати настоятися хвилин 5. Розкласти по мисках локшину, залити гарячим супом і їсти, отримуючи незрівнянне задоволення від буття. Смачного, камради.
Вустричний соус (продукт ферментації вустриць із різними спеціями), вільно продається на китайському ринку або у відділах азійських продуктів великих супермаркетів.
Комментариев нет:
Отправить комментарий