воскресенье, 31 марта 2013 г.

Тайський гострий салат із бараниною



Чудова розвага та антиавітамінозний засіб, цей салатик. Вся спека азійська в одній тарілці, а також ошатність, яскравість та ароматність. А ще смаколик може за бажанням замінити цілий обід чи вечерю, бо легко та ситно водночас. Ну не пістно, факт, але похудатєльно це точно. Перевірте, камради. Хоча головне це смак. Неперевершений. Адже саме за самак ми любимо те. що їмо. Принаймні, коли є вибір.

200 г баранини, 1 помідор, 1 огірок, 1 стебло селери, 1 невеличка ріпчаста цибулина, пучечок зеленої цибулі, жменя салатного листя чи руколи, свіжа кінза чи петрушка, 1 свіжий чілі
Для соусу: сік 1 лайму, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. будь-якого азійського чілі-соусу (у мене був в'єтнамський Туонг От), 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. рослинної олії



Для соусу змішати всі складові, калатати, доки не розчинеться цукор. Всі овочі помити-почистити.  Помідор, огірок, цибулю, стебло селери нарізати тонкою соломкою. Зелену цибулю нарізати довгастими шматочками по диагоналі. Листя салату нарвати руками (руколу залишити так, цілою). З чілі вийняти зернятка і нарізати тонкою соломкою. Баранину нарізати дуже тонкими довгастими шматочками і швидко обсмажити, буквально кілька хвилинок, в рослинній олії на великому вогні. М'ясо та різані овочі вкинути у миску, влити соус, добре перемішати, викласти на тарілю, присипати зеленню кінзи чи петрушки та шматочками чілі. Істи та упрівати. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий