суббота, 2 марта 2013 г.

В'єтнамський густий суп із морепродуктами



В'єтнамські супи -  штука шедевральна. Не смачних не буває. І є серед тамтих супчиків є окремий піджанр - густі супи, але їхня густота не за рахунок кількості складових, а завдяки додаванню... крохмалю. От така дотепна технологія. Але виходить неймовірно смачно і цікаво, і незвично. Спробуйте. камради, потіште себе і здивуйте гостей. І буде вам респект і уважуха. Бо в'єтнамські супи це вам не просто так.

1,5 л курячого чи рибного бульону, 1 кальмар, 150 г мідій без мушель, 150 г чищених креветок, половина качанчика фенхелю, 2-3 стебла лимоннго сорго (лемонграсу), 1 помідор, 1 тайський перчик чілі, 2 ст. л. рибного соусу, цедра 1 лайму, 3 ст. крохмалю, сіль, свіжі кінза та зелена цибуля

Все помити-почистити. Кальмар нарізати довгастими шматочками. Мідії та креветки залишити цілими. Помідор нарізати скибочками. Фенхель - тоненькими довгастими шматочками. Лимонне сорго нарізати доволі грубими шматками по діагоналі. Чілі почистити від зерняток і розрізати навпіл. Зняти тоненько цедру з лайму. Крохмаль розвети невеликою кількістю води. Бульон довести до кипіння, вкинути фенхель та помідор, варити 2-3  хвилини. Вкинути у суп всі морепродукти, варити 2-3 хвилини, у цей ж час влити рибний соус, скуштувати, за потреби досолити. Влити у киплячий суп розведений крохмаль, помішувати, доки крохмаль не завариться, а це майже миттєво. Суп має стати консистенції рідкого кисілю. Додати лемонне сорго, чілі та цедру лайму. Прогріти ще буквально 1 хвилину. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 5 хвилин. Присипати суп різаними кінзою та зеленою цибулею, подавати гарячим. Їсти умліваючи.

Лимонне сорго та чілі, коли вони нарізані дуже великими шматками або взагалі цілі, у супі не їдять, це просто приправа, відкладайте на край тарілки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий