пятница, 29 марта 2013 г.

Каремельні курячі крильця по-в'єтнамському



Ет, за такої весни та за обіцянок повіні, шторму та іншої весни, виникає бажання підсластити собі життя. І щоб не тільки десерт, а взагалі обід -  потужного смаку, запаморочливого аромату і радісного кольору. І щоб порпатися недовго, і щоб готувати просто.... Одним словом, вихід є. Отакі штучки, як ці в'єтнамські крильця. І солодко, і гостро, і є що погрзти. Ні, все ж таки знаються тамтешні кухарі на смаколиках.

6 курячих крильців, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 ст. л. рибного соусу, 3 ч. л. цукру, 1 склянка води, сіль, чорний мелений перець
Для карамелі: 2 ст. л. цукру, 1\4 склянки води, дрібка солі



Кожне крильце розрізати по суглобу навпіл, натерти сіллю та чорним перцем. Овочі помити-почистити. Цибулю нарізати тонкими напів кілцями, часник та імбир подрібнити. Сотейник з важким товстим дном розігріти на доволі великому вогні, всипати тонким шаром цукор, через 30 секунд влити воду і додати дрібку солі, розмішати, зменшити вогонь і варити карамель до коричневого кольору. Вкинути у карамель крильця, швидко перемішати, влити воду та рибний соус, додати цукор, що залишився, посолити-поперчити за смаком, додати різані овочі, перемішати, на великому вогні довести до кипіння, зменшити вогонь до малого і готувати без кришки 40 хвилин, доки соус не загустіє, а курятина не стане дуже м'якою. Подавати із вареним рисом та зеленню. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий